Σε όσους αρέσουν είναι ο καλύτερος μεζές – σαλιγκάρια γιαχνί

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 κιλό έτοιμα καθαρισμένα σαλιγκάρια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ώριμη ντομάτα, περασμένη από το μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο μπαχάρι
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε τις φέτες πράσινης πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, μπαχάρι, το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το νερό.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση…για όσους ξέρουν…

Related posts

Τους… εξαφάνισε όλους η Μπαρμπαρίγου: Έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή για το διάσημο κουρκούτι της – Τραγανό από έξω & γεμάτο μπακαλιάρο μέσα

Viral ξανά ο Άκης Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Χαμός με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1η φορά την συνταγή για την λαγάνα των 5 υλικών που γίνεται σε 20 λεπτάκια