Γλυκό με σοκολάτα: Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουβερτούρες (γύρω στα 400 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
λίγο αλάτι
Η εκτέλεση της συνταγής του γλυκού με σοκολάτα
Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτετε τις κουβερτούρες σε κομματάκια.
Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Αν το γάλα ζεσταθεί στο μεταξύ πολύ, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Προσθέτετε το αλάτι και τη βανίλια, μεταφέρετε το μείγμα σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
Κόβετε σε μικρά, κομμάτια και σερβίρετε σε χαρτινη θήκη για τρούφες.