Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία. Μια σπιτική πίτσα με αφράτο ζυμάρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αγοραστή!
Υλικά
νερό 1 ποτήρι χλιαρό
ξερή μαγιά 1
ζαχαρη 1 κουταλάκι
αλατι 1 κουταλάκι
ελαιολαδο 1 κουταλιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
Για την γέμιση
γκούντα 450-500 γραμμάρια τριμμένο
γαλοπουλα 10-15 φέτες
πιπεριά 1 πράσινη
μανιταρια 1 κονσέρβα
σάλτσα ντομάτας 350-400 γραμμάρια
Σε μικρούς και μεγάλους αρέσει η πίτσα και μάλιστα τα αγγελούδια μας πολύ συχνά μας ζητούν πίτσα και για το σχολείο και για την παραλία και για το πάρτι τους. Αν λοιπόν έχετε πεθυμήσει μία πίτσα τότε εμείς σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για πίτσα.
Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία που αποτελείται από απλά και λίγα υλικά και με μία γέμιση της αρεσκείας μας. Εμείς βάλαμε σάλτσα ντομάτας, γκούντα, πιπεριές, μανιτάρια και γαλοπούλα γιατί είμαστε του κλασικού και προτιμούμε την γαλοπούλα από τα άλλα αλλαντικά για τα παιδιά. Εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία
Εκτέλεση για την συνταγή για σπιτική πίτσα με αφράτη ζύμη
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα δουλεύουμε το μείγμα μας, αρχικά με ένα κουτάλι και στην συνέχεια με τα χέρια.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια όσο την ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά δυνατά και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή στρογγυλό φύλλο για πίτσα. Μεταφέρουμε το φύλλο για πίτσα σε μία λαδόκολλα.
Από πάνω στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Πάνω από την σάλτσα ντομάτας βάζουμε την τριμμένη γκούντα. Προσθέτουμε την γαλοπούλα κομμένη σε φέτες, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας.