Τεράστιο ανθυγιεινό λάθος: Πότε γίνεται επικίνδυνο το κοτόπουυλο – Τι δεν πρέπει να κάνετε στο μαγείρεμα

Κοτόπουλο: Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να το μαγειρέψετε

Πολύς κόσμος αγαπά και συνηθίζει να τρώει πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα κοτόπουλο. To Healthline ονομάζει το κοτόπουλο ως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, με 24 γραμμάρια ανά μερίδα. Άλλωστε η πρωτεΐνη είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της διατροφής επειδή βοηθά στην οικοδόμηση των μυών, στη διατήρηση της απώλειας βάρους και στη μείωση επιθυμίας ορισμένων άλλων τροφών.

Κοτόπουλο: Αυτο είναι το ανθυγιεινό λάθος που κάνουν όλοι

Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι παρασκευής κοτόπουλου, δεν συμβάλλουν όλοι σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ορισμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως το στήθος κοτόπουλου, έχουν λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αλλά η επικάλυψη και το μαγείρεμα του κρέατος σε υπερβολική ποσότητα λαδιού, καθώς και το πανάρισμά του μπορεί να αναιρέσει τα οφέλη για την υγεία.

Το τηγανητό κοτόπουλο, ενώ σίγουρα είναι πολύ νόστιμο, είναι ένας από τους πιο ανθυγιεινούς τρόπους κατανάλωσης κοτόπουλου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τηγανητό κοτόπουλο κάθε μέρα για πάνω από 18 χρόνια είχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που το απέφευγαν εντελώς. Ενώ το τηγανητό κοτόπουλο μπορεί να είναι μια διασκεδαστική απόλαυση για να το απολαύσετε κάθε τόσο, δεν θα πρέπει να είναι η βασική σας πηγή πρωτεΐνης.

Κοτόπουλο: Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να το μαγειρέψετε

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε ένα δείπνο με κοτόπουλο διατηρώντας παράλληλα τη θρεπτική του αξία. Σύμφωνα με το Healthline, το ψήσιμο στη σχάρα και το ψήσιμο στο φούρνο είναι δύο από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος του κοτόπουλου. Ένα απλό κομμάτι στήθος κοτόπουλου χωρίς πανάρισμα ή λίπος για να του δώσει γεύση μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για νόστιμα αποτελέσματα που πραγματικά θα σας εκπλήξουν γευστικά.

Το μαρινάρισμα του κοτόπουλου όλη τη νύχτα σε γιαούρτι ή μείγμα με βάση το ξύδι θα ανανεώσει τη γεύση του ενώ θα το διατηρήσει υγιεινό, εξηγεί το Livestrong. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και καρυκεύματα που θα δώσουν στο πιάτο σας ένα twist χωρίς να προσθέσετε επιπλέον θερμίδες.

Είτε επιλέξετε να ψήσετε το κοτόπουλο στη σχάρα είτε στο φούρνο, φροντίστε πάντα να μαγειρεύετε το κρέας σε εσωτερική θερμοκρασία, τουλάχιστον, 80 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τυχόν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες όπως η σαλμονέλα θα καταστραφούν.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία