Θα σας δροσίσει μέσα στον καύσωνα: Παγωτό γιαούρτι με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά, με ελάχιστες θερμίδες

Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι: Το γιατρικό για τον καύσωνα

Τι πιο ωραίο από ένα σπιτικό παγωτό με ελάχιστες θερμίδες; Αυτό το παγωτό με γιαούρτι θα βοηθήσει να ξεχάσετε τον καύσωνα και θα σας δροσίσει στο πι και φι.

Σου έχει ανοίξει η όρεξη για κάτι γλυκό αλλά θέλεις να είναι παράλληλα και θρεπτικό και υγιεινό αλλά και σούπερ νόστιμο;

Μην αγχώνεσαι, δεν χρειάζεται να έχεις παγωτομηχανή. Δύο μόνο υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις αυτό το πανεύκολο γλυκάκι!

Τι χρειάζεσαι:

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό ενός λεμονιού

Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι: Η διαδικασία

Πώς θα το φτιάξεις:

  • Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι και χτύπησέ το με το μίξερ να αφρατέψει λίγο.
  • Ρίξε το χυμό του λεμονιού (αν δεν σου αρέσει η ξινή γεύση του, μπορείς να το παραβλέψεις).
  • Σκέπασε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Μπορείς να το βάλεις και στην κατάψυξη, μόνο που πρέπει να το βγάζεις και να το ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κρυσταλλιάσει.
  • Μπορείς να το σερβίρεις σκέτο ως πιο υγιεινή επιλογή ή να βάλεις από πάνω φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας, μόνο που έτσι το επιβαρύνεις με εξτρά θερμίδες. Και εξτρά γεύση, βεβαίως!

Related posts

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μπακαλιάρος τραγανιστός και χρυσαφένιος: Τα μυστικά για το κουρκούτι και το κόλπο με το ξαλμύρισμα

Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Η εύκολη συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα – Έτοιμα μόνο σε 3 λεπτά

Η απόλυτη συνταγή για το εθνικό μας φαγητό: Χυλωμένη, αχνιστή φασολάδα με ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδου

Του ονείρου: Παραδοσιακός κορμός μωσαϊκό με γλάσο από σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους

Του ονείρου: Η κρεατόπιτα με μπεσαμέλ και μπέικον που θα φτιάχνεις συνέχεια

Ο σωστός ο κεφτές: Το μυστικό για “μπαμπάτσικα” μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά