Τηγανητές πατάτες: Το μυστικό για να διατηρηθούν φρέσκες ακόμα και μια μέρα μετά το πρώτο τηγάνισμα

Τηγανητές πατάτες: Το κόλπο που θα μπορείτε να τις απολαύσετε και μια μέρα μετά από το τηγάνι

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων, είναι οι τηγανητές πατάτες. Όμως είναι και ένα από τα δύσκολα φαγητά που άμα δεν τις καταναλώσουμε αμέσως, τότε χαλάει η γεύση τους.

Ωστόσο υπάρχει ένα κόλπο για να ζεστάνετε ξανά τις πατάτες σας. Βάλτε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 220 βαθμούς. Σ’ ένα μεταλλικό καλαθάκι ή σε σκεύος που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερος και δεν αφήνει υδρατμούς, βάλτε τις πατάτες. Έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά, οι πατάτες τηγανητές θα έχουν ζεσταθεί και θα βρίσκονται πολύ κοντά στην αρχική τους κατάσταση

Το κόλπο για νόστιμες τηγανητές πατάτες χωρίς τις θερμίδες και το λάδι τηγανίσματος

Θέλετε να πάρετε τη νοστιμιά που έχουν οι τηγανητές πατάτες χωρίς να φορτωθείτε τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος; Αυτό είναι το κόλπο.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να τρώτε ανενόχλητοι τηγανητές πατάτες. Η πιο υγιεινή λύση για τα παιδιά μας!

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
  • 4 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
  • μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.

Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία