Το ιδανικό σνακ για τη λιγούρα: Νηστίσιμα τυροπιτάκια “μπουκίτσες” με γάλα αμυγδάλου

Νηστίσιμα τυροπιτάκια: Η συνταγή που θα λατρέψετε

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα λαχταριστό τυροπιτάκι, γι’ αυτό τώρα την περίοδο της νηστείας σας έχουμε την λύση για το αγαπημένο σας σνακ. Λαχταριστά νηστίσιμα τυροπιτάκια που είναι σαν μπουκίτσες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά.

  • Γάλα Αμυγδάλου 1 φλιτζάνι χλιαρό
  • Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι
  • Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
  • Ξύδι 1 κουταλιά σούπας
  • Αλατι 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ζαχαρη 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γρ. περίπου

Για την γέμιση

  • Τυρί Μισό κιλό νηστίσιμο
  • Γάλα Αμυγδάλου Λίγο
  • Πιπέρι Λίγο

Νηστίσιμα τυροπιτάκια: Εκτέλεση

  • Στην αρχή διαλύουμε την μαγιά με το γάλα αμυγδάλου. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία όμορφη ζύμη και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για να φουσκώσει.
  • Στην συνέχεια πλάθουμε δίνοντας ό,τι σχήμα θέλουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει αναμειγνύοντας την θρυμματισμένη φέτα, με το γάλα αμυγδάλου και το πιπέρι. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100