Το μεγάλο μυστικό για τα πιο πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά που έχετε φτιάξει ποτέ

Το μυστικό για μακαρόνια με κιμά που θα τους κάνει όλους να γλείφουν και τα δάχτυλα τους

Ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους είναι τα μακαρόνια με κιμά. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές και ο καθένας έχει τον τρόπο του που τα μαγειρεύει. Όμως η παρακάτω συνταγή κρύβει ενα μυστικό που θα απογειώσει το πιάτο σας.

Υλικά

700 γρ σπαγγέτι

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

5 κ.τ.σ ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ. Σκόρδο

1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα

300 ml νερό

1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι

1 κ.τ.γ ζάχαρη

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Το μυστικό για τέλεια μακαρόνια με κιμά κρύβεται στην εκτέλεση της συνταγής

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.

Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.

Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.

Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.

Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.

Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.

Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.

Ο κιμάς θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
Ο κιμάς θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.

Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.

Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη σε μικρότερες μερίδες ώστε να έχετε και άλλες φορές που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα ξεπεράσουν και της μαμάς και της γιαγιάς!

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία