Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε στο βράσιμο των μακαρονιών: Αυτό είναι «περιττό» που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα

Μακαρόνια: Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε στο βράσιμο

Μπορεί να βράσιμο των μακαρονιών να θεωρείτε εύκολη υπόθεση, όμως πολλά είναι τα συνήθη λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια.

Κάποιοι από εμάς έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν λάδι όταν βράζουν μακαρόνια. Ωστόσο, το λάδι δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.javascript:”;

Οπότε μην το επιχειρήσετε ποτέ.

Μακαρόνια “νιανιά”: Το λάθος που κάνετε όταν τα βράζετε και λασπώνουν

Όλοι τα μαγειρεύουμε και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε πλέον να το κάνουμε ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε λάθη, έστω κάποιες φορές, όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καταλάβετε ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις.

Ένα από τα συνηθέστερα είναι το λάθος που κάνετε και βγαίνουν τα μακαρόνια σας παραβρασμένα.

Οι περισσότεροι εξ ημών προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας. Χρειάζονται όμως και οι εξαιρέσεις.

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε “στη μύτη”.

Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό- περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι

Related posts

Πάνω από 1 εκατ. views στο Tik Tok: Η πανεύκολη συνταγή με μακαρόνια και φέτα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Κι’ όμως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια: Το κάνουμε όλοι και για αυτό βγαίνουν άνοστα

Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

Μπουκιά και συχώριο: Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν

Με άρωμα Ελλάδας: Ελαφριά και δροσερή μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα

Το μυστικό αποκαλύπτεται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τα 5 κόλπα για μια τέλεια μακαρονάδα που θα σας ξετρελάνει

Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Vegan μακαρόνια μπολονέζ με φανταστικό κιμά από φακές

«Ο γιος μου έφαγε μακαρόνια και πέθανε»: Πέθανε 7χρονο παιδί από το αγαπημένο φαγητό των παιδιών – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε την ζωή

Προσοχή στις λεπτομέρειες: Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια