Το μυστικό αποκαλύπτεται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τα 5 κόλπα για μια τέλεια μακαρονάδα που θα σας ξετρελάνει

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αποκαλύπτει τα μυστικά της για τα τέλεια μακαρόνια

Όλοι μας, λίγο ή πολύ είμαστε μακαρονάδες. Τα μακαρόνια μπορούν να γίνουν εθισμός αφού είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά για να φτιάξει κάποιος. Όμως ακόμα και ένα εύκολο φαγητό όπως τα μακαρόνια, έχει και αυτό τα μυστικά του για να πετύχει..

Ξέρετε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να φτιάχνετε την καλύτερη μακαρονάδα;

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα… αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα.

Κι όμως, το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες!

Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ποια είναι τα 5 μυστικά για τα τέλεια μακαρόνια;

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια

Δεν ανακατεύουμε συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπώνουν, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

Δεν βάζουμε λάδι. Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό και μάλιστα πριν ρίξουμε τα μακαρόνια. Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλαάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά

Related posts

Έγιναν θέαμα οι Γλύξμπουργκ: Αυτό είναι το γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου που πήγαν για φαγητό 4 φορές

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Παραδοσιακή Μπάμπω: Η συνταγή για το πιο νόστιμο θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που θα λατρέψετε

Πεντανόστιμα τσιγαράκια αρβανίτικα: Τα παραδοσιακά πιτάκια από τη Στερεά Ελλάδα με σπανάκι και τυρί που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μπακαλιάρος τραγανιστός και χρυσαφένιος: Τα μυστικά για το κουρκούτι και το κόλπο με το ξαλμύρισμα

Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Η εύκολη συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα – Έτοιμα μόνο σε 3 λεπτά