Τυρόπιτα σουφλέ: Γρήγορη και εύκολη συνταγή με φέτα και φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα σουφλέ: Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι

Μια από τις αγαπημένες πίτες όλων είναι η τυρόπιτα. Αν έχετε βαρεθεί την κλασική εκδοχή τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή.

Μπορείς να την απολαύσεις μόνη της ή ως συνοδευτικό.

Αν θέλεις να φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα σουφλέ, εδώ θα βρεις την ιδανική συνταγή. Σήμερα το βράδυ κέρνα τους αγαπημένους σου την πιο γευστική τυρόπιτα που έχουν δοκιμάσει.

Συνταγή:

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
  • πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • έξι μεγάλα αυγά
  • ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Οδηγίες για την πεντανόστιμη τυρόπιτα σουφλέ

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
  • Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο ) και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
  • Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα.
  • Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
  • Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα.
  • Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για μια ώρα περίπου.
    Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100