Τυρόπιτα της γιαγιάς: Η ξεχωριστή πίτα με την παλιά παραδοσιακή συνταγή

Τυρόπιτα: Η ωραιότερα συνταγή

Σήμερα, σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, τα γνωρίζουν λίγοι και η επιτυχία είναι δεδομένη.

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • νερό όσο απαιτείται
  • λάδι, λιωμένο βούτυρο
  • περίπου 200 g φέτα (για γέμιση)

Η εκτέλεση της συνταγής για τυρόπιτα

  • Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Ζυμώστε μία μέτρια μαλακή ζύμη από το αλεύρι, αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά και νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγεται με έναν πλάστη σε μέγεθος πιάτου.
  • Στη συνέχεια, αλείψτε ένα φύλλο με λάδι και λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 8 φύλλα ανά 2, ώστε να έχετε 5 διπλά φύλλα σάντουιτς.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε διπλό φύλλο με έναν πλάστη σε μέγεθος όσο το ταψί (No.28).
  • Βάλτε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και απλώστε το τριμμένο τυρί.
  • Επαναλάβετε το ίδιο με τα άλλα 3 διπλά φύλλα εάν δεν προσθέσετε τυρί στo τελευταίo φύλλο.
    Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και απλώστε λίγο λάδι και αφήστε να φουσκώσει για 40 λεπτά ή περισσότερο.
  • Όσο φουσκώνει, τόσο πιο μαλακή γίνεται.
  • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά)

Related posts

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα τη λατρέψετε για φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ

Μπακαλιάρος bianco όπως τον μαγείρευαν στα Ιόνια νησιά

Σοκολατάκια Bounty με Φράουλα Χωρίς Ζάχαρη μόλις με 5 υλικά