Τυροπιτάκια κουρού: Πιο αφράτα και γευστικά δεν έχετε δοκιμάσει

Τυροπιτάκια κουρού: Υλικά συνταγής


Τυροπιτάκια κουρού: 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 αυγά {το ασπράδι για τη ζύμη και ο κρόκος για ‘αλειμμα
1 κ σ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ξηρή μαγιά


Για άλειμμα των φύλλων


150g βούτυρο λιωμένο
1|2 φλιτζάνι σπορέλαιο


Για τη γεμιση


Ανθότυρο
Φέτα


Εκτέλεση συνταγής μικρής τυρόπιτας κουρού


Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω τα 2 ποτηρια χλιαρο γαλα, τη ζαχαρη,τη μαγια και ανακατευω για να διαλυθουν καλα τα υλικα


Προσθετω τα ασπραδια ,το λαδι και συνεχιζω το ανακατεμα


Στη συνεχεια ριχνω το αλευρι με το αλατι ,μεχρι να πετυχω μια ζυμη ευπλαστη να μην κολλαει στα χερια


Αφηνω τη ζυμη σε χλιαρο μερος να διπλασιαστει αφου τη σκεπασω με μεμβρανη

Μολις διπλασιαστει χωριζω τη ζυμη σε 12 μπαλακια


Ανοιγω με το χερι μου ενα ενα μπαλακι το βουτυρωνω και το βαζω το ενα επανω στο αλλο


Μολις τελειωσουν και τα 12 φυλλα ,ανοιγω ενα μεγαλο φυλλο στρογγυλο ισα με ενα ταψι


Ρολαρω το φυλλο και το κοβω σε φετες εναμισο εκατοστο περιπου


Ανοιγω με το χερι μου το ρολακι και βαζω το τυρι με το ανθοτυρο


Αλειφω με τον κροκο ,περιμενω λιγο να διπλασιαστουν και ψηνω στους 180 β για μιση ωρα


Είναι πολύ αφράτα και νόστιμα


Καλή επιτυχία!

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100