Ανακοίνωση Aegean: Τι να κάνετε αν ακυρώθηκε πτήση σας τους προηγούμενους μήνες για να πάρετε credit voucher

by Αντώνης Βαλμάς

Ανακοίνωση Aegean: Τι αναφέρει για τα Credit Voucher

Ανακοίνωση Aegean: Πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προγραμματίσει ένα ταξίδι με πτήση της Aegean Airlines τους προηγούμενους μήνες. Αρχής γενομένης τον Μάρτιο του 2020 που άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα με τον κορονοϊό μέχρι και για πολύ πολύ αργότερα.

Το διάστημα που, η μια πτήση ακυρώνονταν μετά την άλλη, πολλοί που είχαν κλείσει εισιτήρια ήθελαν να τα αλλάξουν -ακόμα και αν δεν είχε ακόμα ακυρωθεί η πτήση κ.ο.κ, το αποτέλεσμα ήταν εκείνη την περίοδο να επικρατήσει ένα αλαλούμ (γενικότερα με τις αεροπορικές εταιρίες) και ασάφεια σχετικά με τις πτήσεις αλλά και τα πληρωμένα ήδη αεροπορικά εισιτήρια.

Η Aegean Airlines βάση της πολιτικής της, δεν επέστρεψε χρήματα στους πελάτες της αλλά αντ’ αυτού έδωσε ένα 18μηνο credit voucher. Και αυτό με σκοπό οι πελάτες της να εξαργυρώσουν σε μεταγενέστερο ταξίδι ή ταξίδια τους. Βέβαια στην ενημέρωση που έγινε υπάλληλοι της Aegean διαβεβαίωσαν ότι αν οι πελάτες δεν θέλουν να εξαργυρώσουν το credit voucher εντός 12 μηνών έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πίσω το σύνολο του ποσού ή μέρος που έχει μείνει.

Κάποιοι από εσάς ίσως ήδη έχετε εξαργυρώσει το credit voucher για ένα μεταγενέστερο ταξίδι σας. Ωστόσο οι περισσότεροι λόγω της ανασφάλειας για τον COVID-19 σε όλο τον κόσμο, διστάζουν να προγραμματίσουν εκ νέου ένα ταξίδι -αναψυχής τουλάχιστον.

Ανακοίνωση Aegean: 'Ετσι θα εξαργυρώσετε το credit voucher

Χρήσιμες πληροφορίες της ανακοίνωσης για το Credit Voucher που έχετε λάβει από την Aegean

  1. Συμπληρώστε τον κωδικό σας στο ειδικό πεδίο ’’Εκπτωτικός Κωδικός’’. Ο κωδικός βρίσκεται στην φόρμα της κράτησης, στο aegeanair.com, το olympicair.com και το AEGEAN app.
  2. Διαλέξτε οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air θέλετε και εξαργυρώστε το Credit Voucher σας σε εισιτήριά μονής ή διπλής διαδρομής.
  3. Επιλέξτε εσείς σε πόσες κρατήσεις θέλετε να το εξαργυρώσετε. Εάν η νέα κράτηση είναι χαμηλότερης αξίας, τότε η διαφορά παραμένει σαν υπόλοιπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη κράτηση. Εάν η νέα κράτηση είναι υψηλότερης αξίας από την αξία του Credit Voucher, τότε το επιπλέον ποσό θα πρέπει να καταβάλλεται επί τόπου, κατά την ώρα της κράτησης.
  4. Χρησιμοποιήστε το για πτήσεις έως και 18 μήνες μετά την έκδοσή του.
  5. Εάν μετά από 12 μήνες, αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να το εξαργυρώσετε, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή του συνόλου ή το υπολειπόμενο ποσό που δεν έχει εξαργυρωθεί.

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo