5 Παραδοσιακές Ταβέρνες με μεγάλη αυλή για να φάμε και να πιούμε με ασφάλεια

Παραδοσιακές Ταβέρνες: Εκεί που γεννιούνται οι παρέες και μπορείς να φας με ασφάλεια.

Παραδοσιακές Ταβέρνες: Εδώ και κάμποσο καιρό η επιστροφή στην κανονικότητα έχει δρομολογηθεί και φαίνεται ότι τα βήματα γίνονται όπως είχαν προγραμματιστεί. Στο πλαίσιο των βημάτων αυτών, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες «άνοιξαν» τους εξωτερικούς τους χώρους για το κοινό και μας περιμένουν πλέον να απολαύσουμε γευστικά πιάτα και λαχταριστούς μεζέδες στη δροσιά τους. Βέβαια, η γενική σύσταση παραμένει να είμαστε προσεκτικοί, ενώ τα καταστήματα οφείλουν να σέβονται τους κανόνες προστασίας και τις αποστάσεις που ορίζουν αυτοί.

Γιατί, λοιπόν, να μην επιλέξουμε να φάμε σε μία ταβέρνα με ευρύχωρη αυλή, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθούμε… συνωστισμένοι.

Δείτε και αυτό: Τέλειες ταβέρνες για τις εκδρομές του καλοφαγά μια ανάσα από την Αθήνα, σε ορεινά χωριουδάκια και αγροκτήματα

Παραδοσιακές Ταβέρνες: Η λίστα με τις πιο ασφαλείς

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 210 3845978

Σ’ ένα παλιό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, στη σκιά του λόφου του Στρέφη, βρίσκεται μία απ’ τις ομορφότερες και πιο… ευρύχωρες αυλές της Αθήνας, κατάλληλη τόσο για καφεδάκι ή μεζεδοφαγία, όσο και για μια κλασική οικογενειακή έξοδο για φαγητό, μεσημέρι ή βράδυ. Το μενού περιλαμβάνει γεύσεις εμπνευσμένες απ’ την ελληνική κουζίνα με παραλλαγές ή προσθήκες που τις αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο. Στα συν για τα παιδιά, οι γαβάθες με τις λαχταριστές τηγανητές πατάτες που αδειάζουν στο πιτς φυτίλι.

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου, Γαλάτσι, τηλ: 210 2924458

Το διαχρονικό πλέον στέκι του Γαλατσίου παραμένει σταθερή αξία και στην εποχή των «αποστάσεων» και συνεχίζει να προσφέρει νοστιμότατα και δημιουργικά πιάτα στον υπέροχο κήπο με τις… λεύκες του! Στο πανέμορφο αρχοντικό θα βρείτε μια ποικιλία από ελληνικά τοπικά προϊόντα και κλασικές γεύσεις με σύγχρονες «ανατροπές», που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε για να δώσετε στην έξοδό σας αυτή την αίσθηση του «εξαιρετικού» που τόσο μας έχει λείψει αυτούς τους μήνες.

Τέλης

Πλατεία Αγίου Τιμοθέου, Πεντέλη, τηλ:  210 8040484

Μία απ’ τις πιο ευρύχωρες και φιλικές προς τα παιδιά οικογενειακές ταβέρνες είναι ο Τέλης στην εξοχική Πεντέλη, που μας περιμένει σ’ έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο (κι ένα υπέροχο αίθριο) κάτω απ’ τα πλατάνια για να μας σκανδαλίσει με τα εκπληκτικά κρεατικά του, όπως ο φημισμένος κοκκινιστός κόκκορας. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια ημερήσια εκδρομή στη γύρω ύπαιθρο και δεν θα χάσετε. Στα συν, οι δύο παιδικές χαρές που δεν αφήνουν κανέναν μικρό επισκέπτη ασυγκίνητο.

Βάθης

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 210 6204834

Κρυμμένη σε ένα αδιέξοδο στα σύνορα Κηφισιάς με Νέα Ερυθραία, είναι μία απ’ τις παλιότερες και πιο ξακουστές ταβέρνες της περιοχής κι έχει μια πανέμορφη αυλή, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική ποικιλία κρεατικών επιπέδου… master chef. Κλασικές ελληνικές συνταγές (στα κάρβουνα, στη σούβλα, στην κατσαρόλα ή στο ταψί), μερακλίδικα πολίτικα πιάτα και απίθανες σπιτικές πίτες είναι κάποια μόνο από τα εδέσματα που περιλαμβάνει το πλούσιο μενού. Στα συν, και οι πολύ καλές τιμές.

Γάιδαρος

Ελληνοσερβικής Φιλίας 52, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6004724

Στην Αγία Παρασκευή, σε μια καλά κρυμμένη γωνιά της Αθήνας, βρίσκεται μια όαση δροσιάς και καλού φαγητού που αξίζει να αναζητήσετε. Ο Γάιδαρος μας περιμένει και πάλι στην υπέροχη πλακόστρωτη αυλή με τα πολύχρωμα γεράνια για να μας φιλοξενήσει και να μας φιλέψει εξαιρετικές «μαμαδίστικες» νοστιμιές απ’ όλη την Ελλάδα και πιάτα που δεν βρίσκει κανείς παντού, όπως το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, η παραδοσιακή μπατζίνα και το αρνάκι με μαστίχα Χίου.

Δείτε και αυτό: Τα καλύτερα χωριά για καλοφαγάδες μια ανάσα από την Αθήνα. Φύγαμε;

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι