Natu: Ο ομορφότερος κήπος της Αθήνας για φαγητό το καλοκαίρι

Natu: Ένας παραδεισένιος κήπος μέσα στην Αθήνα

Natu: Ο λόγος λοιπόν για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Αν δεν έχετε το επισκεφτεί, είναι μια ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στη ζωολογία, τη βοτανολογία και την παλαιοντολογία στο ολοκαίνουργιο «NATU» -το όνομά του είναι μια συντομογραφία της λέξης «ΝΑΤURA» που σημαίνει Φύση- με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον» και του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο ωραία σημεία των βορείων προαστίων, ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας. Έτσι αποτελεί ειδυλλιακό σημείο για ρομαντσάδα ειδικά το βράδυ.

Η Αφροδίτη Μπονάτσου (από το «Stones and Walls») που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σεβόμενη τον χαρακτήρα του κτιρίου, αλλά και τη φιλοσοφία του μουσείου, έφτιαξε μια διαβάθμιση από ζώνες, που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο του «Natu», προσφέροντας στον επισκέπτη πολλαπλές επιλογές, για να βιώσει με άπειρους τρόπους τον ζωντανό αυτόν κήπο. Ο άνετος χώρος του εστιατορίου ντύνεται σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με σύγχρονες αισθητικές αναφορές και αποτελεί τη δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου για τον επισκέπτη, ενώ παρουσία των αντικειμένων -έργων τέχνης της έκθεσης eARTh natur, που έχει επιμεληθεί η Πέγκυ Λούτου, συμπληρώνει αρμονικά το όλο σκηνικό.

Στην κουζίνα τώρα, που ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας καφέ και brunch, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου -κυρίως με ιταλικές κι ελληνικές επιρροές- με έμφαση στα θαλασσινά, χρησιμοποιώντας πάντα αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες.

Τι φαγητά να δοκιμάσετε στο Natu Restaurant

Ξεκινήστε με την τάρτα σπανακόπιτα, που φτιάχνεται με γραβιέρα Τήνου ή τις γαρίδες σε κρούστα πατάτας, ενώ πολύ καλό για τους κρεατοφάγους είναι το βιολογικό κεμπάπ και τα λουκάνικα.

Στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε ένα γκουρμέ μαριναρισμένο μπαρμπούνι σε ras el hanout (μείγμα μπαχαρικών από τη μαροκινή κουζίνα), με χυμό από λεμόνι, μαϊντανό, αγγουρίδα, πράσινο πιπέρι, ελαιόλαδο με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, βιολογικό κους κους με σαφράν, ρόδι και αγγούρι, μια ξεχωριστή φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι που συνοδεύεται από φασόλια, τραγανά σπαράγγια, καρότα και νόστιμες πατάτες με μαντζουράνα, αλλά και φρέσκες ντομάτες ή έναν ψητό φρέσκο σολομό Σκοτίας, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε πίτσες, pinsa (μια παραλλαγή της πίτσας, που την έτρωγαν στην αρχαία Ρώμη) με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντομάτες San Marzano, φρέσκο βασιλικό και καλοκαιρινή τρούφα η οποία είναι φτιαγμένη με ζυμάρι από αλεύρι σόγιας και ρυζιού), αλλά και pasta, όπως τα παραδοσιακά ελληνικά σκιουφιχτά και η φρέσκια πάστα γκαργκανέλι με βιολογικό μοσχάρι ραγού ή το ριζότο με αστακό, βασιλομανίταρα και τρούφα. Στον κατάλογο θα βρείτε επίσης κι ένα ιταλικό μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι από την chiamina της Τοσκάνης, μαύρο χοίρο με παλαιωμένο μπαλσάμικο και τρεις συνταγές με εκλεκτό Black angus φιλέτο.

Για επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε το υπέροχο εκμέκ. Συνδυάζεται με τραγανά μπισκότα κανέλας, παγωτό λεμόνι και σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια. Τέλος, στη λίστα κρασιών θα βρείτε εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή

Από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ

Λεβίδου 13 Κηφισιά, 210 8011170

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι