Athens Capital Hotel: Το νέο στολίδι της Αθήνας, είναι στο Σύνταγμα

Athens Capital Hotel: Νέο στολίδι στην Πανεπιστημίου

Athens Capital Hotel: Περπατώντας κανείς, τις τελευταίες ημέρες, στις αρχές της Πανεπιστημίου, αντιλαμβάνεται αμέσως πως κάτι έχει αλλάξει. Το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή της με την Κριεζώτου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Πλατεία Συντάγματος, έχει αποκτήσει και πάλι ζωή, χρώμα και λάμψη. Εκεί στεγάζεται πλέον το εντυπωσιακό Athens Capital Hotel-MGallery, το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection της Accor στην Ελλάδα, που συνδυάζει αριστοτεχνικά δύο διαφορετικές μεν, συγγενικές από τη φύση τους δε, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, έννοιες, τον Τουρισμό με την Τέχνη.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της πανδημίας, χρονική συγκυρία, που ο τομέας του τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο διέρχεται βαθιά κρίση, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη, εγκαινίασε  μία επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια, εισάγοντας μια νέα, εκλεπτυσμένη κουλτούρα στην έννοια της ελληνικής φιλοξενίας και διεκδικώντας, παράλληλα, μια σημαντική θέση ανάμεσα στα 100 ξενοδοχεία MGallery που λειτουργούν σήμερα σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

Το εμβληματικό «Mappemonde» («Χάρτης του Κόσμου»),  εντυπωσιακό (φωτ.  κάτω), αποτελούμενο από 3000 κομμάτια έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γεωργίου Λάππα που εκπροσώπησε τη χώρα μας το 1988 στην Μπιενάλε της Βενετίας και εκτείνεται σε ύψος 10 ορόφων, μαγνητίζει αυτόματα το μάτι του επισκέπτη και μαρτυρά πως σ΄ αυτό το ξενοδοχείο η υψηλή τέχνη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Περισσότερες πληροφορίες του Athens Capital, του νέου στολιδιού της Αθήνας

Γεγονός που επιβεβαιώνεται περίτρανα από την πρώτη κιόλας περιήγηση στους υπέροχους, υψηλής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας χώρους του οι οποίοι κρύβουν πολλές και σπάνιες εικαστικές εκπλήξεις. Έργα κορυφαίων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ιωάννης Σταύρου, Ιωάννης Παπανελόπουλος, Σπύρος Βασιλείου, Ευάγγελος Νανόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, προσδίδουν μια μοναδική αύρα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου ενώ όλα τα δωμάτια και οι σουίτες κοσμούνται από έναν πίνακα της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου εμπνευσμένο από τις Κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως».

Σημαντική θέση στον συνολικό διάκοσμο του χώρου κατέχει το Ακροκέραμο, από τα πλέον χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας, που παραμένει μέχρι σήμερα, αιώνες αργότερα, διαχρονικό σύμβολο της ελληνικής φιλοξενίας. Αυτό επέλεξε το Athens Capital Hotel – MGallery ως σήμα – κατατεθέν του ή Iconic Object όπως ονομάζεται στην διεθνή «γλώσσα» της MGallery Hotel Collection. Εμπνευσμένα από αυτό το χαρακτηριστικό μοτίβο είναι τα μικρά γλυπτά που φιλοτέχνησε ο Βαγγέλης Χουρσόγλου «παντρεύοντας» την παράδοση με την σύγχρονη τέχνη, το χθες με το σήμερα.

Οι χώροι του Athens Capital

Η διαμονή στο Athens Capital Hotel-MGallery αποτελεί, αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη χάρη στην ανεπιτήδευτη ποιότητα που χαρακτηρίζει όλους τους χώρους του, κοινόχρηστους και ιδιωτικούς. Η σχεδιαστική προσέγγιση της MTArchitects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 177 δωμάτια και σουίτες, με διαχρονική αισθητική, εκλεπτυσμένη διακόσμηση και υψηλού επιπέδου προσωποποιημένες υπηρεσίες, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, είτε αυτός ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή. Όλα τα δωμάτια συνδυάζουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χώρο της διαμονής, με τις ανέσεις, τα προσεκτικά επιλεγμένα amenities και την υψηλή αισθητική. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η Προεδρική Σουίτα με την  μεγάλη βεράντα της και την πανοραμική θέα στην Αθήνα και στον Λόφο του Λυκαβηττού.

Οι φιλόξενοι και καλαίσθητοι κοινόχρηστοι χώροι, σε συνδυασμό με την υψηλή γαστρονομιά, που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου chef Δημήτρη Μπούτσαλη, συμπληρώνουν ιδανικά την  ποιοτική και άνετη διαμονή.

Το Galerie Café, που βρίσκεται στο επίπεδο του Lobby, με τα σπάνια έργα τέχνης καιτα τραπεζάκια της Πανεπιστήμιου και της Κριεζώτου, διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός νέου, απόλυτου new-place-to-be της πόλης.

Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, το μενού ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα ενώ η κάβα του προσφέρει μία ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Στο  εντυπωσιακό Mappemonde Bar & Lounge, στον δέκατο όροφο, όπου βρίσκεται και η infinitypool, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την μαγευτική θέα ολόκληρης της Αττικήςαπό τον Υμηττό μέχρι την Πάρνηθα και από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι την Αίγινα!

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι