Πάρος: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός σύμφωνα με ιστοσελίδα

Πάρος: Αγγλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα ανέδειξε το νησί ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό

Πάρος: Η Αγγλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Trip Reporter, παραχώρησε μία σπουδαία διάκριση για το νησί της Πάρου. Πρόσφατα ο Δήμος Πάρου φιλοξένησε το γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο Rupert Parker. Ο κ. Parker ξεναγήθηκε στο νησί και έμεινε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου, πράγμα που αποτυπώθηκε στο άρθρο που δημοσίευσε στη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Trip Reporter, όπου περιέγραψε τις μοναδικές εμπειρίες του από την επίσκεψη του στο νησί.

Το Trip Reporter.co.uk είναι μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα στην οποία αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι περιγράφουν τις εμπειρίες τους από τους τουριστικούς προορισμούς που επισκέφτηκαν.

Πάρος: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός σύμφωνμα με ξένη ιστοσελίδα

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νησί της Πάρου

Η Πάρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται δυτικά της Νάξου και έχει μόνιμο πληθυσμό 13.170 κατοίκων. Διά θαλάσσης συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, ενώ υπάρχει επίσης και αεροπορική σύνδεση από την Αθήνα.

Ο τουρισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους Παριανούς, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι κάνουν ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι τους ώστε να προσελκύουν τουρίστες. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Παροικιά, ενώ ακολουθεί η Νάουσα σε μέγεθος. Μερικά από τα ομορφότερα χωριά είναι οι Λεύκες, το Πίσω Λιβάδι, τα Μάρμαρα, η Αλυκή, ο Πρόδρομος, ο Κώστος και ο Δρυός.

Το νησί διαθέτει επίσης μερικά πολύ σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο περίφημος Ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Ακόμα υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο, το Κάστρο και η Παλιά Αγορά της Παροικιάς.

Όσον αφορά δε στις παραλίες, όλες τους είναι πανέμορφες. Χαρακτηριστικές είναι η Σάντα Μαρία, η Πούντα, οι Κολυμπήθρες, το Μαρτσέλο και η Αλυκή. Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες ακόμα παραλίες να επισκεφτεί κανείς.

Τέλος όσον αφορά τα τοπικά προϊόντα, η Πάρος είναι γνωστό πως παράγει λάδι, δημητριακά και φρούτα ενώ η αμπελουργία έχει γίνει ανάρπαστη στο νησί τα τελευταία χρόνια. Τα παριανά κρασιά είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα