1 ώρα από την Αθήνα, η μόνη παραλία τόσο κοντά που έχει μεγάλη αμμουδιά με γαλάζια νερά και χρυσή άμμο σαν σε νησί

Λεγραινά: Μια παραλία τόσο κοντά στην Αττική που δεν θυμίζει σε τίποτα παραλία της Αττικής

Λεγραινά: Αναζητώντας που θα πας για μπάνιο στην Αττική, μπορεί να ανακαλύψεις μικρά διαμάντια που θα σου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, καθαρά νερά ακόμη και φυσική σκιά. Μια τέτοια παραλία είναι τα Λεγραινά που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σου για την επόμενη εξόρμησή σου στη θάλασσα. Εμείς το δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Τα Λεγραινά είναι μια παραλία στην Αττική γαλάζια και αυθεντική.

Γιατί να προτιμήσεις την παραλία των Λεγραινών

Τα Λεγραινά δε θα σου θυμίσουν με τίποτα τις παραλίες της Αττικής που έχεις συνηθίσει. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με γαλάζια νερά και χρυσή άμμο. Ιδανική για να πας μόνος σου, με παρέα ή με την οικογένειά σου. Είναι η παραλία που θα σου θυμίσει νησί αλλά θα μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου μέσα σε περίπου μία ώρα από το σπίτι σου. Είναι από τις λίγες παραλίες στην Αττική που παραμένουν, καθαρές, αυθεντικές και «απάτητες» αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Μπορεί να αποτελεί αγαπημένο στέκι αρκετών Αθηναίων αλλά όλα κινούνται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς εκεί. Το πρωινό μπάνιο εκεί είναι ένα όνειρο ειδικά αν βρεθείς εκεί καθημερινή. Θα απολαύσεις μια χρυσαφένια παραλία με ψιλή άμμο και γαλάζια νερά που θα σε ταξιδέψει σε ένα νησί.

Είναι η παραλία για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολθκοσμία και να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πάρεις την ομπρέλα και την πετσέτα σου και θα τη στρώσεις όπου θες για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Ιδανική παρέα ένα βιβλίο για να σε συντροφεύσει στην ησυχία. Παλιότερα τα Λεγραινά αποτελούσαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό που τώρα το γνωρίζουν οι πιο ψαγμένοι στην περιοχή.

‘Όσοι δε θέλουν απλώς μια παραλία για να βουτήξουν αλλά μια θάλασσα που θα τους μεταφέρει νοητά σε έναν άλλο τόπο διακοπών…

Μπορείς να βρεθείς κολυμπώντας και στους διπλανούς κόλπους για να έχεις μεγαλύτερη ακόμη ιδιωτικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραλία των Λεγραινών

Αν πας, τώρα στα πιο απόκρημνα σημεία κοντά στα βράχια θα δεις πιθανόν ψαροντουφεκάδες ενώ ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι εκείνος των τζιτζικιών και της ρακέτας πού και πού…

Τα Λεγραινά, είναι ίσως η μοναδική παραλία στα Νότια που με έχουν κάνει να νιώσω ότι ο κόσμος έχει τέλος. Που ο άνθρωπος, κάπου εκεί στο τέλος του ουράνιου θόλου που εμφανίζεται στις Αναγεννησιακές γκραβούρες, είναι φιλοξενούμενος και όχι μόνιμος κάτοικος, αντιμετωπίζοντας την περιοχή με ένα πρωτόγνωρο δέος και θαυμασμό. Πιο εύκολα τις καθημερινές και, σαφώς πιο δύσκολα, τα Σαββατοκύριακα. Αυτό όμως δεν θέλουμε ουσιαστικά από μία παραλία; Δεν μας αρέσει μόνο η διαδικασία του μπάνιου. Μας αρέσουν όλα. Ο ήχος του κύματος. Η θέα. Το χάζεμα. Ο ήχος από τα τζιτζίκια που σε αποκοιμίζει ενώ το κύμα σκάει στην αμμουδιά. Όλα αυτά τα ασήμαντα μικρά πράγματα, που συνοδεύουν το αγνό, ελληνικό και ασύγκριτο καλοκαίρι.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι εκτός από μία παραλία για μπάνιο, θέλεις ένα σκηνικό που να κάνεις το μυαλό σου να ταξιδέψει.

Πώς θα πας στην παραλία των Λεγραινών

Καθώς θα κινείσαι προς το Σούνιο και λίγο πριν φτάσεις στον μοναδικής ομορφιάς Ναό του Ποσειδώνα θα συναντήσεις την εξίσου ειδυλλιακή παραλία των Λεγραινών με τα καταγάλανα νερά και το ιδιαίτερο τοπίο. Είναι μια παραλία εξαιρετικά ευρύχωρη και θα βρεις πολύ εύκολα να παρκάρεις το αυτοκίνητο. Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου άνετα χωρίς να ενοχλείς ή να σε ενοχλούν. Μια παραλία ό,τι πρέπει για όλους τους μήνες του καλοκαιριού.

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Υπέροχα νέα: Το «κρυμμένο» 4ημερο που έρχεται και λίγοι ξέρουν

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα