50 λεπτά από την Αθήνα, κρυμμένη έξω από το Σούνιο, χωρίς να πληρώσεις είσοδο και με καταγάλανα νερά σαν να είσαι στις Κυκλάδες

Παραλία Χάρακας: Μια όαση τόσο κοντά στην Αθήνα που πας με αυτοκίνητο

Παραλίας Χάρακας: Η παραλία του Χάρακα είναι αρκετά δημοφιλής αν και κρυμμένη έξω από τη λεωφόρο Σουνίου στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Θα ξέρετε ότι έχετε φτάσει εκεί μόλις δείτε την ταμπέλα του οικισμού που βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Κερατέας και Λαυρίου. Αφήστε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα και απολαύστε την μεγάλη παραλία με τα καταγάλανα νερά. Επίσης την ψιλή άμμο που προσφέρει απέραντη θέα στην θάλασσα.

Το καλύτερο με αυτή την παραλία είναι ότι είναι μεν δημοφιλής, αλλά εκεί δεν θα συναντήσεις απίστευτο, κουραστικό συνωστισμό. Αν σου αρέσουν, λοιπόν, οι οργανωμένες παραλίες, αλλά δεν αντέχεις με τίποτα την σκέψη ότι θα πρέπει να στέκεσαι για ώρα κάτω από τον ήλιο, αναζητώντας μία ξαπλώστρα, εδώ θα βρεις αυτό που αναζητάς. Μία παραλία που συνδυάζει τέλεια την άνεση με την ηρεμία. 

Τα κρυστάλλινα νερά και η παρθένα τοποθεσία πραγματικά θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεται σε ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί. Ενώ το ηλιοβασίλεμα από εκεί είναι διάσημο και κόβει την ανάσα. 

Παραλία Χάρακας: Πώς θα πας

Με κατεύθυνση προς Σούνιο αναζητάς την ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» και κάπου εκεί σταματάς. Αν δεν θέλεις να επισκεφθείς κάποιο από δύο beach bar της περιοχής μπορείς απλά να απλώσεις την πετσέτα σου στην τεράστια, φαρδιά παραλία όπου υπάρχει χώρος για όλους. Ιδανική για τους λάτρεις των σπορ στην άμμο, όπως είναι το beach volley και οι ρακέτες, αφού μπορείς να παίξεις με τις ώρες δίχως να ενοχλείς κανέναν.

Τι θα κάνεις όταν φτάσεις στην παραλία του Χάρακα

Η παραλία είναι τεράστια, από τις πιο μεγάλες στην Αττική. Είναι ρηχή, με άμμο και αρκετό χώρο. Όπως καταλαβαίνεις, όλα αυτά στα λέω για να συνειδητοποιήσεις ότι στον Χάρακα μπορείς να παίξεις τις ρακέτες σου χωρίς να ενοχλείς. Να παίξεις μπάλα στην αμμουδιά, να τρέξεις και ό,τι άλλο φανταστείς. Φυσικά μπορείς και απλά να ξαπλώσεις στις ξαπλώστρες και να απολαύσεις το τρομερό ηλιοβασίλεμα.

Από πού να πάρεις καφέ στην παραλία του Χάρακα

Τα προηγούμενα χρόνια στον Χάρακα υπήρχε το Il Canto και εκτός από ταιριαστή μουσική με τον χώρο είχε και καφέ, μπύρες, ποτά και σνακ. Φέτος τη θέση του πήραν το Coconut και το Freezbe. Τίμια beach bars, όπου θα βρεις ό,τι λαχταράς. Από εκεί θα πάρεις τον καφέ σου γιατί πίστεψέ με σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχει κάτι. Είναι σα να έχεις πάει σε παραλία στις Κυκλάδες χωρίς να μπεις σε καράβι.

Που θα φας στην παραλία του Χάρακα

Mετά τη βουτιά ώρα για φαγητό με το μαγιό. Μπορείς να σκεφτείς τίποτα καλύτερο για τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες; Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές ταβέρνες για να αναζητήσεις. Ιδιαίτερα στον οικισμό των Λεγραινών όπου θα βρεις την παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Θοδωρή και της Ελένης για καταπλητικό φρέσκο ψάρι.

Λίγο πιο μετά υπάρχει το ΚΑΠΕ. Αλλά αυτό το ξέρεις, άρα πρέπει να σου πω κάτι άλλο. Στον δρόμο για τον Χάρακα θα δεις ένα μνημείο. Περίεργο, ξένο, μνημείο που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί. Αν είσαι από αυτούς, που δεν έχουν σταματήσει ποτέ, τότε διάβασε τι λέει στην επιγραφή του και σύντομα θα επανέλθουμε με την ιστορία του ναυαγίου.

Related posts

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική

Έχει κρυστάλλινα νερά & τρως, πίνεις, κοιμάσαι με λίγα ευρώ τη μέρα: To πιο φθηνό νησί για διακοπές στην Ελλάδα

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη