Απόνησος: Μπορεί να θυμίζει Καραϊβική, αλλά βρίσκεται μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα!

Απόνησος: Μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Απόνησος: Αν νομίζατε ότι σε μόλις μια ώρα από την Αθήνα δεν θα βρείτε καμία παραλία που να σας συναρπάσει… εδώ ερχόμαστε να σας διαψεύσουμε! Η Απόνησος σας περιμένει στο μαγικό της τοπίο για απίστευτες καλοκαιρινές στιγμές, και θα σας κάνει να νομίζετε πως είστε στην Καραϊβική.

Μεταφερόμαστε σε ένα μικροσκοπικό, καταπράσινο νησί, που αποτελεί μια από τις ιδανικότερες και πιο οικονομικές επιλογές για μια σύντομη εκδρομή μακριά από την πόλη. Τι χρειάζεται για να φτάσετε εκεί; Λοιπόν, θα χρειαστεί να πάρετε ένα καράβι από τον Πειραιά και σε περίπου μια ώρα… φτάσατε στον “παράδεισο”!

Συγκεκριμένα, για να φτάσει κανείς στην Απόνησο, στο μικρό αυτό διαμάντι του Σαρωνικού, θα πρέπει να επιλέξει ως προορισμό του το Αγκίστρι, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Μάλιστα σας έχουμε και οδηγό για να περάσετε 48 ώρες στο αυθεντικό νησί… μια ανάσα από την Αθήνα. Πρόκειται για μια καταπράσινη χερσόνησο που συναγωνίζεται ακόμα και το κάλλος της Καραϊβικής.

Η παραλία της Απονήσου

Η Απόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Κάθε επισκέπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν μέσα από μια μικρή γέφυρα που την ενώνει με το Αγκίστρι.

Η παραλία είναι μικρή σε έκταση, μήκους περίπου 150 μέτρων και μέσου πλάτους 5 μέτρων, και η ακτή της στην ουσία καταλαμβάνεται από επίπεδα βράχια. Τα μαγικά γαλαζοπράσινα νερά της θα σας εντυπωσιάσουν και θα νιώσετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε μία φυσική πισίνα. Για να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά υπάρχει μία ειδική ράμπα που θα σας διευκολύνει.

Η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται για μικρούς κολυμβητές χάρη στα ρηχά της νερά, αλλά και τολμηρές βουτιές από τα βράχια για τους μεγαλύτερους (με προσοχή πάντοτε), για όσους αναζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, για τους λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως το κανό.

Το κατάφυτο τοπίο που την περιβάλλει, με τα πεύκα να αγγίζουν τα κύματα, ολοκληρώνει την εξωτική εικόνα της περιοχής! Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντας σου μια μοναδική χαλάρωση και ηρεμία!

Στον όρμο της Απονήσου υπάρχουν συχνά εκδρομικά σκάφη, αλλά προκειμένου να διατηρηθεί η απαράμιλλη ομορφιά και η αυθεντικότητα του νησιού, στην παραλία υπάρχουν μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση και μια ταβέρνα για φρέσκο ψάρι και νοστιμιές πάνω στο κύμα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην μαγνητίζεται από τη λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται από τη μια πλευρά της Απονήσου καθώς και από τις ερημικές παραλίες Μάγκιζα και Μπαριάμα, που βρίσκονται κοντά.

Στο νησάκι δε θα βρείτε καμία ξενοδοχειακή μονάδα, λόγω της προσπάθειας του ιδιοκτήτη να διασώσει την σπάνια ομορφιά του τοπίου. Ωστόσο οι φίλοι του camping μπορούν να κατασκηνώσουν ανάμεσα στο πευκοδάσος.

Tip: Η Απόνησος παραμένει ανοικτή για τους επισκέπτες του από 1 Ιουνίου μέχρι και 15 Οκτωβρίου.

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες