Ασφαλείς διακοπές: Το νησί που δεν κοιμάται ποτέ είναι ιδανικό για ζευγάρια και οικογένειες

Ασφαλείς διακοπές: Το νησί που δεν κοιμάται ποτέ είναι ιδανικό για ζευγάρια και οικογένειες

Ασφαλείς διακοπές: Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του καθώς έχει χαρακτηριστεί (και όχι άδικα) το νησί του αέναου πάρτι. Ο λόγος ασφαλώς για την Ίο η οποία φέτος έχει να διαχειριστεί μια διπλή πρόκληση.

Να μη χάσει τον χαρακτήρα της απ’ τη μια, αλλά και να προσφέρει ένα πακέτο covid free διακοπών που θα βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια. Και για να γίνει αυτό οι επαγγελματίες του νησιού έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να χαρίσουν στους επισκέπτες τους τις ιδανικές διακοπές με άνεση και ασφάλεια.

Ίος λοιπόν. Ένα μέρος ειδυλλιακό τόσο για ζευγάρια και οικογένειες όσο και για εκείνους που το καλοκαίρι ζουν μόνο για να διασκεδάζουν πίνοντας τα δροσιστικά τους κοκτέιλς.

Astra Cocktail Bar, Art Cafe-Bar Foiniki και Ios Club Sunset Dining Bar πρωταγωνιστούν στο TripAdvisor…  Και αυτό τα λέει όλα.

Κατά κοινή ομολογία, πάντως, μιλάμε για το κυκλαδονήσι των απόλυτων αντιθέσεων, αφού από τη μία φιλοξενεί party animals από ολόκληρο τον κόσμο και από την άλλη κοινό που επιθυμεί να απολαύσει τα μπάνια του μακριά από τη φασαρία και τον πολύ κόσμο. Nαι, υπάρχουν κι αυτά.

Απορείς ακόμα για τον λόγο που η Ίος κάθε χρόνο σχεδόν φουλάρει στις διακοπές;

Κεφάλαιο «clubbing»

Οι ντόπιοι την αποκαλούν ως «το νησί με τα 365 bars». Όχι ότι έκατσε ποτέ κανείς να τα μετρήσει ένα-ένα αλλά το συγκεκριμένο νούμερο δεν απέχει και πολύ από τον πραγματικό αριθμό των επιχειρήσεων που υπάρχουν σήμερα για να διασκεδάζουν τους ταξιδιώτες και όχι μόνο.

Η Ίος φημίζεται για την ποικιλία στα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα μπαράκια και τα μεγάλα clubs της.

Η Ίος όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από το νησί που δεν κοιμάται ποτέ. Και αν είσαι του άλλου άκρου και θες ήρεμες, ξεκούραστες και κυρίως γαλήνιες διακοπές η Ίος έχει φροντίσει και για σένα.

Ίος: Κεφάλαιο ασφαλείς παραλίες

Από πού να ξεκινήσεις; Από τις δημοφιλέστατες Μυλοπότα και Μαγγανάρι ή από το «ησυχαστήριο» Αγία Θεοδότη κοντά στη Χώρα που αγαπιέται από ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά; Στην ίδιο κατηγορία ανήκει και ο κόλπος «Κουμπάρα».

Μυλοπότας

Ό,τι κι αν προτιμήσεις, έχε στον νου σου πως και η παραλία του Βαλμά αξίζει μια επίσκεψη…

Η Ίος, βλέπεις, έχει τα πάντα. Αρκεί να αφήσεις τους ντόπιους να σε κατατοπίσουν ανάλογα με το τι ζητάς. Και μην ξεχνάς: Στις οργανωμένες παραλίες υπάρχουν περισσότερα από ένα beach bars το καθένα με τις δικές του ξαπλώστρες και… τις δικές του τιμές.

Μαγγανάρι

Πόσα από αυτά που ακούς για την Ίο είναι αλήθεια;

Όπως είπαμε, η φήμη της Ίου είναι τεράστια διεθνώς. Pαρά το γεγονός πως οι ξένοι επιμένουν να την αναφέρουν ως must προορισμό για ξέφρενη διασκέδαση –είναι άκρως τουριστική σε όλα της-, ένας που την έχει εξερευνήσει χωρίς να περιοριστεί στο nightlife της γνωρίζει καλά πως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν θα έπρεπε να αγαπιέται μόνο για τη νυχτερινή της ζωή.

Αγία Θεοδότη

Έχει ειδυλλιακές παραλίες, παραδοσιακό, νησιώτικο φαγητό, κυκλαδίτικη ομορφιά, γραφικά σοκάκια, ιστορικά ξωκλήσια στην καρδιά της Χώρας και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζουν μια επίσκεψη.

Έχε στο μυαλό σου την ηλιοθεραπεία και τη διασκέδαση, αλλά να θυμάσαι πως είναι κρίμα να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της και να μην μπεις στο πειρασμό να χαζέψεις το Παλιόκαστρο και το Θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα της Μεσογείου…

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

1 comment

Ασφαλείς διακοπές: Ποια νησιά είναι covid-free και προσελκύουν τουρίστες 16-06-20 11:29 - 11:29
[…] Ασφαλείς διακοπές: Το νησί που δεν κοιμάται ποτέ είναι … […]

Comments are closed.

Add Comment