Χερόμυλος Εύβοιας: Θυμίζει Κυκλάδες και όμως θέλει μπάτζετ 10 ευρώ


Χερόμυλος Εύβοιας: Όποιος έχει κολυμπήσει στα δροσερά νερά του Χερόμυλου Ευβοίας ξέρει καλά πως πρόκειται για μέρος που δεν βρίσκεις εύκολα ούτε στα πιο δημοφιλή νησιά μας, καθώς συνδυάζει την οργάνωση με την ηρεμία, το λευκό βότσαλο με την χρυσή άμμο, και την κοντινή απόσταση με την αίσθηση νησιού.

Ειλικρινά, τι άλλο να ζητήσεις εν μέσω πανδημίας;

Δεν είναι ψέμα πως πολλοί από εμάς βγάλαμε εντελώς από τα σχέδιά μας το ταξίδι σε κάποιο νησί, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό στα πλοία.

Αυτό, όμως, δεν θα μπορούσε να σημαίνει πως θα απαρνηθούμε τις παραλίες, τους δροσερούς χυμούς και τα μπάνια μας. Και κάπως έτσι ξεκινά η αναζήτηση προορισμών στους οποίους μπορεί κανείς να φτάσει με την ασφάλεια του αυτοκινήτου του, με τον εντυπωσιακής ομορφιάς Χερόμυλο να φιγουράρει στην κορυφή των δελεαστικών επιλογών για τους Αθηναίους.

Πρόκειται για παραλία με θέα στο καταγάλανο Αιγαίο. Βρίσκεται μόλις μια ώρα από τη Χαλκίδα και 5 χιλιόμετρα από τη Νότια Εύβοια.

Ανήκει στις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας και αν και απομονωμένη, το κοινό της δεν το χάνει ποτέ. Τα νερά είναι καταγάλανα, αλλά δεν θα πρέπει να σας ξεγελάσουν. Βαθαίνουν πολύ απότομα γι’ αυτό καλό θα ήταν τα παιδιά να βρίσκονται υπό την επίβλεψή σας κάθε λεπτό.

Αν και υπάρχει καντίνα, η είσοδος είναι (ακόμα!) ελεύθερη. Έτσι πληρώσεις μόνο τον καφέ που θα παραγγείλεις. Μην περιμένεις πολυτέλειες, παρά μόνο τα βασικά. Δεν πρόκειται, πάντως, να σου λείψει κάτι.

Σε κοντινή απόσταση θα βρεις πολλά ταβερνάκι. Έχουν τέλειο φρέσκο ψάρι και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου αλλά και καφέ για μια στάση.


Και αν θες να μάθεις τα πάντα για την Εύβοια δεν έχεις παρά να πατήσει εδώ

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική