Είναι μια ανάσα από την Αθήνα, η είσοδος είναι δωρεάν, τα νερά της είναι καταγάλανα και τα δέντρα ακουμπούν στη θάλασσα

Παραλία Δραγονέρα: Η αγαπημένη μας παραλία στο Αγκίστρι

Παραλία Δραγονέρα: Στο Αγκίστρι, στο δυτικό τμήμα του νησιού, βρίσκεται η παραλία Δραγονέρα.
Ιδανικός προορισμός κοντά στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές.

Η Δραγονέρα είναι μια βοτσαλωτή παραλία ενταγμένη σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Με τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα και σχετικά ρηχά νερά της θα απολαύσετε ένα όμορφο μπάνιο. Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην περιοχή λειτουργεί και καντίνα για καφέ, ποτό ή ένα απλό σνακ.

Στο Αγκίστρι υπάρχουν ξεχωριστής ομορφιάς φυσικοί απάνεμοι κολπίσκοι. Επίσης αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες και πλούσια βλάστηση στην οποία κυριαρχεί το πεύκο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Το οδόστρωμα είναι αρκετά καλό, οι αποστάσεις πολύ μικρές και έτσι μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες του Αγκιστρίου εύκολα και γρήγορα με ένα μεταφορικό μέσο.

Οι παραλίες στο Αγκίστρι με καλύτερη αυτή της Δραγονέρας

Ξεκινώντας στο χωριό της Σκάλας υπάρχουν δύο πολύ καλά οργανωμένες παραλίες. Η μια με ψιλή άμμο και η άλλη με βότσαλα, μπροστά από γραφικές ταβέρνες και θαυμάσια cafe-snack.

Πηγαίνοντας αριστερά και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, νοτιοανατολικά, φθάνουμε στην καταπράσινη βραχώδη παραλία της Σκληρής, που είναι πνιγμένη στα πεύκα. Και εκεί υπάρχει οργανωμένη παραλία μπροστά από ένα πολύ όμορφο θαλάσσιο club.

Μετά τη Σκληρή, συνεχίζοντας με τα πόδια και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή περίπου 500 μέτρων μέσα στα πεύκα, καταλήγουμε σ’ ένα φυσικό καταγάλανο ανοικτό κολπίσκο με χοντρα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, τη μαγευτική Χαλικιάδα.

Ξαναγυρίζουμε στη Σκάλα και πηγαίνοντας δυτικά ο παραλιακός δρόμος μας οδηγεί, μετά από περίπου 2 χλμ., στο Μεγαλοχώρι ή Μύλο, που διαθέτει και αυτός πολύ ωραίες οργανωμένες παραλίες με βότσαλο και άμμο για κολύμπι. Και αυτές βρίσκονται μπροστά από ταβέρνες και cafe-snack για την εξυπηρέτησή σας.

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια, περνώντας παράλληλα με την παραλία του νησιού και σε μικρή απόσταση από αυτή. Κάνοντας δεξιά στον πρώτο μεγάλο χωματόδρομο που θα συναντήσουμε και λίγα μέτρα μετά ακολουθούμε ένα μονοπάτι αριστερά για να φτάσουμε σε ένα κολπάκι με δύο όμορφες απόμερες παραλίες με ψιλό βότσαλο, το Μπαχό.

Συνεχίζοντας ο παραλιακός δρόμος, διασχίζει ένα πυκνό δάσος, συναντά όμορφους όρμους με γαλαζοπράσινα νερά και με μία παρακαμπτήριο μας οδηγεί στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγονέρας, που αποτελείται από δύο όμορφες κατάφυτες από πεύκα παραλίες, με ψιλό βότσαλο τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, που απέχουν μεταξύ τους 1000 περίπου μέτρα. Η Μεγάλη Δραγονέρα είναι οργανωμένη παραλία με καντίνα.

Λεπτομέρειες για την παραλίες της Δραγονέρας

Η Δραγονέρα είναι μια παραλία στα δυτικά του νησιού με βότσαλο και πολύ καθαρά νερά. Στην πραγματικότητα μιλάμε για τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. Αυτό που θα σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή είναι τα γαλαζοπράσινα νερά και τα δέντρα που μοιάζουν ή πολλές φορές ακουμπούν κιόλας στη θάλασσα. Εκεί θα απολαύσεις τα ρηχά και καθαρά νερά αλλά και τη δροσιά από τα πεύκα που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Ένα σκηνικό που θα συναντήσεις, βέβαια, σε πολλές γωνιές στο Αγκίστρι. Γιατί είναι ένα νησί που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά και τις πράσινες πλαγιές. Όπου κι αν βρεθείς, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το μπάνιο σου.

Η Δραγονέρα είναι μια οργανωμένη παραλία στην οποία μπορείς να βρεις από ξαπλώστρες και ομπρέλες μέχρι και καντίνα και υποδομές για να κάνεις το θαλάσσια σπορ που σου αρέσει. Ωστόσο, υπάρχει πολύς χώρος για να βάλεις την δική σου ψάθα και την ομπρέλα σου και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Ό, τι κι αν επιλέξεις η συγκεκριμένη παραλία θα σε ανταμείψει με την ομορφιά της και τη δροσιά της. Και κυρίως με τα καθαρά νερά της. Δεν είναι τυχαίο ότι την επιλέγουν όλες οι ηλικίες. Ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες. Ο καθένας για δικούς του λόγους και όλοι για την ομορφιά της.

Related posts

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική

Έχει κρυστάλλινα νερά & τρως, πίνεις, κοιμάσαι με λίγα ευρώ τη μέρα: To πιο φθηνό νησί για διακοπές στην Ελλάδα

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη