Ενδεχομένως η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής για να ζεις στην Ελλάδα

Κως: Το ωραιότερο μέρος για να ζεις στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες του κόσμου, που εξασφαλίζουν μία καλή ποιότητα ζωής. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια δημιουργήθηκε μία λίστα που αφορούσε στις καλύτερες πόλεις της Ελλάδος. Η λίστα αυτή συμπεριλάμβανε παραμέτρους, όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές καταναλωτή, η αγοραστική δύναμη, η μετακίνηση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Ελλάδα γενικότερα έχει καλή ποιότητα ζωής. Πρώτη σε προτιμήσεις έρχεται η Κως, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Αθήνα και η Πάτρα. Όσον αφορά την Κω, το νησί πήρε το όνομά του από την Κώο, την κόρη του βασιλιά Μέροπα.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο Ιπποκράτης είχε ως πατρίδα του, το συγκεκριμένο νησί. Η Κως κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους και καταλήφθηκε από Ιωαννίτες Ιππότες. Πέρασε Τουρκοκρατία και Ιταλοκρατία, ενώ ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, το 1948. Είχε ένα από τα αρχαιότερα ασκληπιεία του κόσμου. Σήμερα, υπάρχει μουσείο ιστορίας.

Στην είσοδο του λιμανιού θα συναντήσει κανείς το επιβλητικό της κάστρο. Στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν κτίρια Ιταλών. Η δημοτική αγορά, η λέσχη, το αρχαιολογικό μουσείο και το τζαμί Ντεφτεντάρ.

Στην αρχαία πόλη θα συναντήσει κανείς δωρικό ελληνιστικό ναό, τον βωμό του Διονύσου, το ιερό και τη στοά του λιμένος και το ιερό του Ηρακλή, Επίσης, τη βόρεια πλευρά του τείχους, ρωμαϊκά λουτρά, ρωμαϊκές επαύλεις, ρωμαϊκή οικία, αλλά και ρωμαϊκό ωδείο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πλατεία Πλατάνου ή Λότζιας και το Τζαμί της Λότζιας. Επίσης, υπάρχει και ο πλάτανος, όπου δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο δρόμος με τους φοίνικες, αλλά και το ασκληπιείο. Τέλος, καλό θα ήταν να επισκευτεί κανείς τη στοά, το συγκρότημα των ρωμαϊκών θεών, το βωμό του ηλίου, την Εκάτη, τον Μαχαόνα, τον ιωνικό ναό του Ασκληπιού και μεγάλο δωρικό περίπτερο ναό του Ασκληπιού.

Εικόνες και βίντεο από την Κω

Related posts

Δόρα Στράτου: Ποια είναι η γυναίκα που προσπάθησε να σώσει τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς

Γνώριζες πως λεγόταν η Αθήνα προτού ονομαστεί “Αθήνα”;

Διακοπές με free pass από τις 5 Ιουλίου: Το προγραμμα “τουρισμός για όλους” με 150 ευρώ

Χορός του Μητσοτάκη και Μπάιντεν: Με «Νινανάι γιάβρουμ» και «Πέρα στους πέρα κάμπους» μεράκλωσαν στο Λευκό Οίκο

Νικητής Τζόκερ: Έγινε εκατομμυριούχος με 3 ευρώ – Η ιδιοκτήτρια του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ στην Κω

Είμαι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο

Θρυλικό συγκρότημα Hi 5: Πως είναι και τι απέγιναν 14 χρόνια μετά τα κορίτσια του πρώτου γυναικείου συγκροτήματος της Ελλάδας

Συγκινεί ο Σαϊντού Καμαρά: «Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου»

Bολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ο λαός της Ελλάδας μας υποστηρίζει και είμαι ευγνώμων»