Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η Ελλάδα στην πεντάδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021

Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η χώρα μας κατέχει την 4η θέση – Ποιες είναι οι υπόλοιπες χώρες

Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην 5άδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission). Η χώρα μας αναδείχτηκε 4η στη λίστα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Δείτε τη σχετική λίστα προτίμησης:

  1. Ισπανία
  2. Ιταλία
  3. Γαλλία
  4. Ελλάδα
  5. Γερμανία
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Πορτογαλία
  8. Ολλανδία
  9. Τουρκία
  10. Κροατία

Οι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κρατήσεις διαδικτυακά για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ποιες είναι οι ανησυχίες τους

2 στους 3 ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κράτηση μέσω του διαδικτύου για το ταξίδι τους. Αντίστοιχα, 3 στους 4 κλείνουν τόσο τα εισιτήρια όσο και τη διαμονή τους επίσης διαδικτυακά. Το 32% όσων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, κλείνουν τη διαμονή τους απευθείας από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Ενώ, μόλις το 11% απευθύνεται σε ταξιδιωτικό γραφείο.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών προτιμά να ταξιδεύει με το αεροπλάνο, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα ποσοστά των εθνικοτήτων που προτιμούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο:

  • 67,2% των Ισπανών
  • 63,2% των Βρετανών
  • 62,7% των Ιταλών
  • 61,1% των Γάλλων
  • 50,15% των Πολωνών

Όσον αφορά τις βασικές ανησυχίες των ταξιδιωτών, την πρώτη θέση με 22,5% καταλαμβάνουν η υγεία και η ασφάλεια. Έπειτα με ποσοστό 14,6% έρχεται η χαλάρωση, με 8,5% η άνεση και με 5,9% η εξερεύνηση. Σε ποσοστό 5,5% είναι η ιδιωτικότητα, ενώ το 3% επιθυμεί προσιτές τιμές.

Τα παραπάνω ευρήματα συγκεντρώθηκαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εξής χώρες: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και Αυστρία.

Related posts

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική

Έχει κρυστάλλινα νερά & τρως, πίνεις, κοιμάσαι με λίγα ευρώ τη μέρα: To πιο φθηνό νησί για διακοπές στην Ελλάδα

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη