Η μεγαλύτερη παραλία στην Ελλάδα, μόνο με άμμο, 17χλμ, με χώρο για ρακέτες, τέλεια μουσική και περνάς με 15ε όλη μέρα

Λούρος: Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας

Λούρος: Η Ελλάδα φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες που κρύβει σε κάθε της γωνιά. Μια από αυτές που πραγματικά ξεχωρίζουν όμως, είναι ο Λούρος, μια από τις καλύτερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας που το μήκος της φτάνει τα 17 χιλιόμετρα.


Η αμμώδης παραλία προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR, γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου.
Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους,  κρίνα της άμμου και αρμυρίκια.

Τι θα δεις στην παραλία του Λούρου


Είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες.


Η πλούσια πανίδα του βιότοπου περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνων, πελαργών, αγριόχηνων, καρδερίνων, κοτσυφιών, αηδονιών.


Επίσης, περιλαμβάνει άγρια άλογα που ζουν στον υγρότοπο  της ευρύτερης περιοχής του Λούρου.

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές παραλίες καθώς χιλιάδες κόσμου από την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, την επισκέπτονται για τα στυλάτα μαγαζάκια της. Οι νέοι μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες των μοντέρνων beach bars, ενώ οι γονείς μπορούν με ασφάλεια να χαρούν ένα ποτό ή ένα φαγητό όσο τα παιδιά παίζουν στα ρηχά νερά της αμμουδιάς.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την απέραντη αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά κοντά στα beach bar της περιοχής με δυνατή μουσική. Αλλά και σε κάποιο μη οργανωμένο τμήμα της παραλίας κάτω από την φυσική σκιά που προσφέρουν τα δένδρα.

Τέλος, αποτελεί μια ιδανική περίπτωση και για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα αφού μπορούν να κατευθυνθούν τέρμα δεξιά της παραλίας όπου θα ηρεμήσουν κάτω από τα δεντράκια, θα χαλαρώσουν από τους ελαφρούς ήχους του κύματος, αλλά και αν έχουν όρεξη θα μαγευτούν από τους φοβερούς αμμόλοφους που θυμίζουν σκηνικό κάπου χαμένοι σε αφρικανική έρημο.

Πως να πας στην παραλία του Λούρου

Αφού φτάσετε στο Αιτωλικό, θα συνεχίσετε προς Νεοχώρι και λίγο πιο κάτω στην περιφερειακή οδό του Νεοχωρίου θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Λούρο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Χιλιομετρικές απόστάσεις για την παραλία του Λούρου

Από Αγρίνιο: 50 χιλιόμετρα
Από Μεσολόγγι: 35 χιλιόμετρα
Από Νεοχώρι: 16 χιλιόμετρα

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες