Κοντά στην Αθήνα, έχει ερωτικό όνομα, γαλάζια νερά και πράσινα πεύκα και είναι από τις πιο ρομαντικές της Ελλάδας

Λιμανάκι της αγάπης: Η ερωτική παραλία μια ανάσα από την Αθήνα

Λιμανάκι της αγάπης: Μόλις μια ανάσα από την Αθήνα, ο Πόρος σου δημιουργεί απίστευτες αναμνήσεις. Βούτα στο ρομαντικό «Λιμανάκι της Αγάπης», δες τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια στην πόλη του Ρόδου και ανέβα στο Ρολόι για να απολαύσεις τη μοναδική θέα.

Το Λιμανάκι της Αγάπης ένας πολύ ρομαντικός όρμος. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει το πράσινο και τα γαλαζοπράσινα νερά κάνοντας μπάνιο …κάτω από τα πεύκα!

Είναι oργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζάκια και μια καντίνα, στην οποία μπορείτε να φάτε κάτι πρόχειρο, να πιείτε τον καφέ σας, παγωτά ή αναψυκτικά, ούζο, τσίπουρο, κρασί και μπύρες.

Απέχει 200 περίπου μέτρα από το Νεώριο, στο οποίο υπάρχουν το Ξενοδοχείο “Παύλου” και το Ξενοδοχείο “Neorio Bay”.

Στον κολπίσκο ελλιμενίζονται αρκετές φορές μικρά και μεγάλα σκάφη, που προσθέτουν επιπλέον αίγλη στο Λιμανάκι της Αγάπης.

Το Λιμανάκι της Αγάπης συγκοινωνεί με την πόλη του Πόρου με ταξί ή με βαρκούλες από το Νεώρειο, και αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 35 λεπτά.

Λιμανάκι της Αγάπης: Κατάλληλο για ερωτευμένους

Λίγο το ολόγιομο φεγγάρι και ο έναστρος ουρανός, λίγο τα τιρκουάζ και κρυστάλλινα νερά. Επίσης οι βόλτες αγκαλιά στις χρυσές αμμουδιές, τα γραφικά σοκάκια και η θέα από ψηλά με φόντο τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα κάνουν ορισμένα από τα νησιά της Ελλάδας all time classic επιλογές για ερωτευμένους που είτε μόλις μπήκαν σε μια σχέση είτε τα επιλέγουν για να ανανεώσουν αυτήν που ήδη έχουν.

Αν βιώνετε κι εσείς τον έρωτα αυτήν την περίοδο της ζωής σας και ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για εσάς και το άλλο σας μισό, τότε δεν χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά από την πρωτεύουσα. Σας βρήκαμε το μικρό λιμάνι που κλείνει μέσα του πολλή αγάπη και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Γενικές πληροφορίες του Λιμανιού της Αγάπης

Τύπος παραλίας : Ένας πολύ ρομαντικό όρμος, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πράσινο. Ακόμα τα γαλαζοπράσινα νερά κάνοντας μπάνιο κάτω από τον ίσκιο των πεύκων. Ιδανικός γι’ αυτούς που προτιμούν την ησυχία και την απομόνωση.

Τοποθεσία : Βρίσκεται στα δυτικά του λιμανιού του Πόρου.
Πρόσβαση : Έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορεία και ταξί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικό σας μεταφορικό μέσο ή αν έχετε κουράγιο να περπατήσετε, θα χρειαστείτε περίπου τρία τέταρτα της ώρας από την πόλη.

Υποδομή : Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες. Επίσης τραπεζάκια και μια καντίνα, στην οποία μπορείτε να φάτε κάτι πρόχειρο ή ένα παγωτό,  να πιείτε τον καφέ σας ή το αναψυκτικό σας.

Η προέλευση της ονομασίας του Λιμανιού της Αγάπης

Η ιστορία θέλει τους ψαράδες του νησιού να μαζεύονται σε αυτό το σημείο, για να δώσουν ψάρια στους φτωχούς και έτσι ονομάστηκε «Λιμανάκι της Αγάπης».

Ακόμη, αυτή η ερωτική παραλία φαίνεται ότι ενέπνευσε στο παρελθόν και τον κινηματογράφο. Το 1958 ο Δημήτρης Χορν και η Υβόν Σανσόν έζησαν εκεί ρομαντικές στιγμές και αγκαλιάστηκαν με πάθος για λογαριασμό της ταινίας «Μια ζωή την έχουμε».

Οσο για την οργάνωση της, υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης κι ένα beach bar που θα σας προσφέρει σνακ και δροσιστικά ροφήματα όλη την ημέρα.

Κοντά στο «Λιμανάκι της Αγάπης» υπάρχει και ο ρώσικος ναύσταθμος, τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε.

Love is in the bay!

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Υπέροχα νέα: Το «κρυμμένο» 4ημερο που έρχεται και λίγοι ξέρουν

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα