Μήλος: Ο δήμος υιοθέτησε πρόγραμμα για την τουριστική προβολή του νησιού το 2021

Μήλος: Πώς θα αναδειχθεί τουριστικά το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων

Μήλος: Πρόγραμμα για την τουριστική προβολή του νησιού το 2021 υιοθέτησε ομόφωνα ο Δήμος Μήλου. Ο βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί το νησί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες δραστηριότητες με ιδιωτικούς φορείς, ενώ θα γίνουν και δράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ένα ακόμα από τα σχέδια είναι να υπάρξει συνεργασία με bloggers, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Οι οποίοι θα μπορέσουν να αναδείξουν τουριστικά το νησί. Προσοχή θα δοθεί επίσης στο θρησκευτικό, καταδυτικό, γεωλογικό, αλιευτικό και γαστρονομικό τουρισμό του νησιού.

Τέλος, προβλέπεται και η δημιουργία μίας ειδικά διαμορφωμένης τουριστικής σελίδας και ένα προωθητικό βίντεο, συνολικού κόστους 10.000 ευρώ.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη Μήλο, το όμορφο νησί των Κυκλάδων

Το νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το όνομα του νησιού φέρεται να προέρχεται από τη λέξη «βήλος» που σημαίνει πρόβατο, αλλά εξελίχθηκε στο σημερινό όνομα του νησιού. Έχει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο, όπως για παράδειγμα καολίνη, οψιδιανό, μπετονίτη και περλίτη. Η δε πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, ο συνολικός πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 5.129 άτομα. Το νησί είναι το 5ο μεγαλύτερο στις Κυκλάδες και το υψηλότερο βουνό είναι ο Προφήτης Ηλίας στα 751 μέτρα. Πρόκειται για ένα ηφαιστιογενές νησί που διαθέτει μοναδικού είδους πετρώματα.

Τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού είναι τα εξής: Μήλου, Αδάμαντος, Τριοβασάλου, Τρυπητής και Πέραν Τριοβασάλου. Το νησί έχει πολλές παραλίες, όπως για παράδειγμα το Φυροπόταμο, τα Μαντράκια, το Σαρακήνικο, το Κλέφτικο, η Φυριπλάκα και τα Θειρυχεία.

Εκτός από το νησί της Μήλου που είναι εξαιρετικός καλοκαιρινός προορισμός υπάρχει η Βυτίνα που θεωρείται η «Μήλος του χειμώνα»!

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική