Οι καλύτεροι ορεινοί προορισμοί για το καλοκαίρι: Διακοπές στο βουνό – Πέτρινα χωριά, τοξωτά γεφύρια και δραστηριότητες στη φύση

Οι καλύτεροι ορεινοί προορισμοί για το καλοκαίρι: Διακοπές σε βουνό αντί για θάλασσα

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με την θάλασσα και τα νησιά. Ωστόσο είναι εξίσου όμορφα και πιο δροσερά σε κάποια ορεινά μέρη της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι τα νησιά και τα παραθαλάσσια μέρη συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των επισκεπτών που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους δίπλα στη θάλασσα και τα βράδια να κάνουν βόλτες σε γραφικά σοκάκια. Όμως, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός τουριστών, οι οποίοι προτιμούν τα ορεινά μέρη για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι ορεινοί προορισμοί έχουν κερδίσει αρκετούς ταξιδευτές που αναζητούν να περάσουν πιο εναλλακτικές διακοπές μακριά από κοσμοπολίτικα νησιά και τουριστικά μέρη. Οι εναλλακτικές διακοπές κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδευτών μιας και συνδυάζουν μοναδικά γραφικά χωριά, αθλητικές δραστηριότητες και βουτιές σε ποτάμια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν καταφέρετε να ξεκλέψετε μερικές ημέρες και να αποδράσετε σε κάποιο γραφικό ορεινό προορισμό θα το επαναλάβετε ξανά και ξανά. Τόσο οι όμορφες εικόνες από τα καταπράσινα βουνά όσο και το δροσερό αεράκι τα βράδια του καλοκαιριού θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις διακοπές σας.

Αυτοί είναι οι 2 ωραιότεροι ορείνοι προορισμοί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές


Κόνιτσα

Ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ηπείρου, η Κόνιτσα, θεωρητικά είναι ένας προορισμός που προσελκύει περισσότερους επισκέπτες κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ωστόσο είναι ιδανικό μέρος για όσους ψάχνουν ορεινούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η Κόνιτσα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και βρίσκεται στη πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου. Εκεί ο ποταμός Άωος συναντιέται τόσο με τον Βοϊδομάτη, το καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης- όσο και με τον Σαρανταπόρα.

Η γραφική κωμόπολη κρατάει την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική της και θα απολαύσετε τις βόλτες στα λιθόστρωτα στενάκια με τα αρχοντικά και τα τοξωτά γεφύρια.

Στην Κόνιτσα θα κάνετε το μπάνιο σας στα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής, θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις στο rafting, το ποτάμι δεν έχει βαθμό δυσκολίας οπότε είναι safe και για μικρά παιδιά, και θα απολαύσετε πεζοπορία μέσα στο βουνό και σε πανέμορφα τοπία.

Το επιβλητικό γεφύρι της Κόνιτσας χτισμένο από το 1869.
Απαραίτητη στάση θα κάνετε στην είσοδο της κωμόπολης όπου βρίσκεται το φαράγγι του Άωου με το πιο διάσημο και επιβλητικό μονότοξο λιθόκτιστο γεφύρι που διακρίνεται για το τόξο του και έχει χτιστεί από το 1869. Μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη γέφυρα αψίδας στην Ευρώπη.

Τζουμέρκα

Ένα μέρος πανέμορφο με απότομη ορεινή φύση και 47 χωριά που συνθέτουν τα Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά όρη. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά γιατί υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της ελληνικής Κλεφτουριάς, καθώς και ονομαστό αρματολίκι.

Το μοναδικό τοπίο στα Τζουμέρκα, το διαμάντι της Ηπείρου.
Τα Τζουμέρκα είναι από τους πιο ανερχόμενους ορεινούς προορισμούς όπου συνδυάζει γραφικά χωριά, άγρια ομορφιά και πολλές δραστηριότητες μέσα στη φύση. Το μέρος έχει διατηρήσει τη φυσιογνωμία του, καθώς δεν έχει φτάσει μέχρι εκεί πάνω ο μαζικός τουρισμός, αλλά προτιμάτε από πιο ψαγμένους ταξιδευτές όπου θέλουν να απολαύσουν την φύση και δραστηριότητες μέσα σ΄ αυτή. Γεφύρια για βόλτες, μοναστήρια χτισμένα πάνω σε βράχια, τεχνητές λίμνες, σπήλαια είναι μόνο από όλα αυτά που θα ανακαλύψετε και θα σας γεμίσουν όμορφες εικόνες, ενώ στο πρόγραμμα σας θα βάλετε τις επισκέψεις στα όμορφα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων.

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες