Παξοί: Το νησί με τα καταγάλανα νερά που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε το φετινό καλοκαίρι

Παξοί: Επισκεφτήκαμε (ίσως) το πιο όμορφο νησί του Ιονίου και σας συστήνουμε τις 5 καλύτερες παραλίες.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το μικρότερο νησί του Ιονίου εμφανίστηκε όταν ο Ποσειδώνας βύθισε την τρίαινα του στην Κέρκυρα. Ο Παξός ξέφυγε από το κάτω μέρος και έγινε μια φωλιά αγάπης που ο Ποσειδώνας μοιράστηκε με την σύζυγό του Αμφιτρίτη και η τρίαινα του παραμένει το επίσημο έμβλημα. Μέσα σε αυτή τη «φωλιά αγάπης» θα βρει κανείς υπέροχες παραλίες, όλες με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια βλάστηση. Εμείς σας προτείνουμε τις 5 καλύτερες!

Κηπιάδι

Βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Λογγού και είναι η μεγαλύτερη παραλία των Παξών. Διαθέτει πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και λευκά βότσαλα.

Γαλάζιο

Μια εντυπωσιακή παραλία που πήρε το όνομα της από τα εντυπωσιακά νερά. Είναι μια από τις ωραιότερες του νησιού, πλήρως ανοργάνωτη και απομονωμένη, ενώ είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος. 

Ερημίτης

Μια παραλία που κόβει την ανάσα και δημιουργήθηκε με τη δύναμη της φύσης μόλις το 2008. Στη δυτική πλευρά του νησιού, αγκαλιασμένη από επιβλητικά βράχια, με βότσαλο και καταγάλανα, θειούχα νερά η παραλία προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Είναι προσβάσιμη με τα πόδια αλλά με μια κατάβαση 10 λεπτών και ανοργάνωτη, καθώς αποτελεί την πιο απομονωμένη παραλία του νησιού. 

Αυλάκι

Ιδιαίτερη παραλία που θυμίζει ποταμό ή αυλάκι, εξού και το όνομά της. Είναι γνωστή για το άγριο τοπίο, τη μορφολογία και το βυθό της, ο οποίος είναι ιδανικός για καταδύσεις.

Η κορυφαία επιλογή για όσους επισκεφτούν το νησί των Παξών

Κακή Λαγκάδα

Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία, με λευκό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανική για κολύμβηση. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Γάιο και είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Το πιο σημαντικό όμως είναι το Aeolus Beach Bar, που θα βρεις εκεί. Ένα πανέμορφο beach bar,απόλυτα επηρεασμένο από την Tiki κουλτούρα που με τα υπέροχα cocktails του, τα πεντανόστιμα πιάτα του, με επιρροές από Polynesian/Latin κουζίνα και υπό τους ήχους της ethnic μουσικής, θα νομίσεις πως βρίσκεσαι σε  κάποιο τροπικό μέρος. Μας έκανε εντύπωση η ευγένεια των ανθρώπων εκεί ,όπως και ότι δεν έχουν παρέμβει καθόλου στο φυσικό περιβάλλον, αντίθετα είναι όλα φυσικές κατασκευές με πρώτες ύλες από το νησί.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Aeolus Beach Bar εδώ: https://www.instagram.com/aeolusbeachbar/

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες