Σαλιάρα: Ώρα για βουτιά στην παραλία διαμάντι της Θάσου

Σαλιάρα: Το διαμάντι της Θάσου

Σαλιάρα: Μια παραλία με ιδιαίτερο όνομα αλλά και εμφάνιση. Ο λόγος για τη Σαλιάρα στη Θάσο. Μια εξωτική παραλία με βασικό χαρακτηριστικό τις άσπρες της πέτρες και την άμμο. Η άσπρη άμμος με τα μικρά λευκά βότσαλα, δίνει ένα μαγευτικό κρυστάλλινο χρώμα στα νερά της εξωτικής αυτής παραλίας. Είναι από αυτές τις αμμουδιές που σε συναρπάζουν με τα γαλανά νερά που έρχονται σε αντίθεση με τα λευκά τους βότσαλα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Η παραλία που θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο παράδεισος.

Είναι μία από τις παραλίες της Θάσου και το μήκος της δεν ξεπερνά τα 60 μέτρα. Οι ντόπιοι την ξέρουν σαν την παλάμη τους, οι επισκέπτες ακολουθούν ευλαβικά τις οδηγίες των πρώτων για να τη συναντήσουν.  Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού, 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Θάσου, τον Λιμένα.

Για να φτάσετε θα χρειαστεί να διασχίσετε περίπου 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου, που ωστόσο δεν είναι τίποτα μπροστά στην μαγευτική ομορφιά του τοπίου που θα συναντήσετε. Τα λευκά, λεία βότσαλα, είναι αποτέλεσμα του λατομείου μαρμάρου που βρίσκεται στην περιοχή και τα καταγάλανα διαυγή νερά, αποτέλεσμα της παρθένας φύσης. Αριστερά και δεξιά, μεγάλοι βράχοι προφυλάσσουν την παραλία και τους λουόμενους από τον αέρα, ενώ ακριβώς πάνω από την παραλία τα πεύκα κάνουν το δικό τους πάρτι.

Η παραλία είναι οργανωμένη και οι επισκέπτες θα βρουν (υπερβολικά πολλές) ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπεζάκια, ροφήματα, καφέδες, αλλά και αρκετό κόσμο, αφού είναι αρκετά δημοφιλής, ειδικά τον Αύγουστο. 

Σαλιάρα: Η ακριβής τοποθεσία της και πως θα πας

Η Σαλιάρα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον Λιμένα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία και οργανωμένη. Έχει όψη εξωτική και εντυπωσιάζει από το πρώτο λεπτό που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Προς τα έξω θα βρεις ρηχά νερά αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτικός καθώς αυτά βαθαίνουν απότομα σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή. Βράχια την πλαισιώνουν δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για εξερεύνηση βυθού.

Το όνομα της προήλθε από το εργοστάσιο μαρμάρων της Θάσου που υπάρχει πάνω από την παραλία με συνέπεια η ακτή της να είναι κάτασπρη και τα νερά της καταγάλανα! Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον θα βρεις την όαση δροσιάς που θες μέσα στο καλοκαίρι.

Αν σου ζητήσουν να περιγράψεις την Σαλιάρα με λίγες λέξεις θα έλεγες ότι έχει άσπρες πέτρες στην παραλία, καταγάλανα νερά μέσα, και γύρω το πλούσιο τοπίο της Θάσου. Οι ξένοι την αποκαλούν και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται το λατομείο μαρμάρων της Θάσου. Η Σαλιάρα είναι οργανωμένη και θα βρεις εκεί όσα θες για να περάσεις μερικές από τις πιο όμορφες ώρες των διακοπών σου στο νησί.

Η γωνιά αυτή της Θάσου αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη και η εμπειρία που θα βιώσεις θα σε αποζημιώσει για την άφιξη εκεί η οποία περιλαμβάνει και οδήγηση σε χωματόδρομο. Για να φτάσεις στην εξωτική παραλία Σαλιάρα θα πρέπει να ακολουθήσεις το δρόμο προς Μακρύαμμο. Πριν την είσοδο του ξενοδοχείου θα στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο. Ο δρόμος είναι φαρδύς και έχει βελτιωθεί αλλά εξακολουθεί να θέλει προσοχή. Αναμφίβολα όμως, αξίζει.

Δείτε το αφιέρωμά μας για την Θάσο:

Θάσος: Το σμαραγδένιο νησάκι! Για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν βουνό ή θάλασσα

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Υπέροχα νέα: Το «κρυμμένο» 4ημερο που έρχεται και λίγοι ξέρουν

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα