Σκύρος: Οι λόγοι που θα σε πείσουν να την επισκεφτείς το φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι

Σκύρος: Ο πιο ανερχόμενος εναλλακτικός προορισμός του φετινού καλοκαιριού

Σκύρος: Είναι ένας ανερχόμενος εναλλακτικός προορισμός που κάθε χρόνο αποκτά όλο και πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, είναι το μεγαλύτερο νησί στις Σποράδες. Ένας προορισμός ιδανικός για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρές διακοπές και να ξεκουραστούν πραγματικά και να απολαύσουν καλό φαγητό, πανέμορφες βόλτες και ατέλειωτες βόλτες.

Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, στο βόρειο τμήμα της Σκύρου, με τα κατάλευκα σπιτάκια, κτισμένα αμφιθεατρικά στο λόφο και το επιβλητικό κάστρο, να κρέμεται σχεδόν πάνω στο βράχο, είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού. Στο δρόμο για τη Χώρα της Σκύρου θα βρεις χωριά που σε καλούν να γευτείς μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, όπως αστακομακαρονάδα, θαλασσινά αλλά και μοναδικά κρεατικά πιάτα μπλεγμένα με το θαλασσινό νερό του Αιγαίου.

Σκύρος παραλίες: Μαγευτικές παραλίες με απόμερες αμμουδιές

Οι παραλίες στη Σκύρο διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά, τη γραφικότητά τους και το συνδυασμό του βραχώδους τοπίου με τη θάλασσα πάντα με την παρουσία του πράσινου της φύσης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Γνώρισε τις καλύτερες παραλίες στην πανέμορφη Σκύρο!

Επίσης μην ξεχάσεις να συναντήσεις και να κάνεις μια βόλτα με τα διάσημα αλογάκια της σκύρου. Μια βόλτα που θα σε ταξιδέψει μέσα από άγρια τοπία στο καταπράσινο βουνό και θα σε μεταφέρει σε μια περίοδο μακριά από το σήμερα. Για όσους δεν γνωρίζουν το αλογάκι της Σκύρου είναι μια ιδιαίτερα μικρόσωμη φυλή. Για αυτό το λόγο διεθνώς κατατάσσεται στα πόνι αν και τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, εκτός του ύψους, είναι κοινά με εκείνα των αλόγων.

Σκύρος Ακτοπλοικά: Πως θα φτάσετε στο νησί

Καθημερινά
Με το πλοίο “Αχχιλέας” της Σκύρος Ναυτική Εταιρία από το Λιμάνι της Κύμης (1 ώρα και 40 λεπτά)

α) Με Λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. (Αθήνα – Παραλία Κύμης)
Υπάρχει καθημερινή ανταπόκριση από το Σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (Λιοσίων 260) προς την Παραλία Κύμης. Η διαδρομή είναι 160 χλμ. και ο χρόνος 3 ώρες και 15 λεπτά)..

ΚΤΕΛ Πρακτορείο Σκύρου – Τηλ: 22220-91123
ΚΤΕΛ Πρακτορείο Αθηνών – Τηλ: 210-831715

Σκύρος Διαμονή: Που να μείνω στη Σκύρο

  • Άντζελα Ξενοδοχείο :Το Angela Hotel διαθέτει πισίνα με ηλιόλουστη βεράντα ανάμεσα σε έναν περιποιημένο κήπο και βρίσκεται μόλις 150μ. μακριά από την αμμώδη παραλία του Μώλου στη Σκύρο. Αυτή η παραδοσιακά χτισμένη ιδιοκτησία προσφέρει κλιματιζόμενα καταλύματα με δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικό μπαλκόνι
  • Vina Hotel Θα το βρείτε σε ιδιωτική παραλία της Σκύρου, διαθέτει πισίνα εκατόν εξήντα τετραγωνικά μέτρα με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Περιβάλλεται από περιποιημένο κήπο με παιδική χαρά. Προσφέρονται δωρεάν ποδήλατα και δωρεάν Wi-Fi.
  • Lykomides Θα το βρείτε στο λιμάνι Λιναριά της Σκύρου είναι οικογενειακό ξενοδοχείο και προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρείτε εστιατόρια, μπαρ και μίνι μάρκετ.
  • Μανταλένα Βίλλα Τα δωμάτια του Villa Mantalena είναι διακοσμημένα σε νησιώτικο στυλ, θα το βρείτε διακόσια μέτρα από την παραλία Γυρίσματα και προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα διαμερίσματα και βίλες. Όλα τα καταλύματα προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ ορισμένα διαθέτουν επιπλωμένη βεράντα με θέα στη θάλασσα.
  • Maestralia Θα το βρείτε στη Σκύρο, διαθέτει διαμερίσματα σε χωριστά επίπεδα, έναν πίσω κήπο με έπιπλα εξωτερικού χώρου, τζάκι και θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Απέχει μόλις εξακόσια μέτρα από την αμμώδη παραλία Γυρίσματα. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.
  • Nefeli Hotel θα το βρείτε στη Χώρα της Σκύρου, οκτακόσια μέτρα την παραλία, προσφέρει, υδρομασάζ, μια πισίνα με θαλασσινό νερό και ένα εστιατόριο δίπλα στην πισίνα. Παρέχει επίσης δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους του.
  • Pegasus Studios and Apartments Θα το βρείτε μόλις τριάντα μέτρα από την παραλία Αχερούνες, το Pegasus προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο και στον κήπο με τα φοινικόδεντρα
  • Skiros Palace Hotel Θα το βρείτε μόλις πενήντα μέτρα Μόλις από την παραλία Γυρίσματα, το παραδοσιακό Skiros Palace Hotel προσφέρει εστιατόριο και πισίνα με μπαρ. Τα δωμάτια διαθέτουν επιπλωμένο μπαλκόνι ή αίθριο με θέα στο Αιγαίο, τα βουνά ή τους περιποιημένους κήπους.

Σκύρος χάρτης: Παρακάτω θα βρείτε τον χάρτη της Σκύρου

Δείτε και αυτά:

Σκύρος: Λίγες Ώρες από την Αθήνα θα βρεις Εξωτικές Παραλίες, δάση με Σφενδάμια και Σπάνια Άλογα!

Μια «Κυκλάδα» στην καρδιά του Αιγαίου: Το νησί που θα αγαπήσουν οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι

Related posts

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική

Έχει κρυστάλλινα νερά & τρως, πίνεις, κοιμάσαι με λίγα ευρώ τη μέρα: To πιο φθηνό νησί για διακοπές στην Ελλάδα