Στον Όλυμπο φυτρώνει ένα λουλούδι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

by Newsroom i-diakopes.gr
Στον Όλυμπο φυτρώνει ένα λουλούδι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Στον Όλυμπο φύεται αποκλειστικά ένα μικρό μοβ λουλούδι, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Το γιάνκεα (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.

Προτιμά τα βράχια, τα σκιερά μέρη και την υγρασία και αποτελεί ένα από τα βασικά είδη της χλωρίδας που υπάρχει στην περιοχή.

Μαζί με άλλα φυτά και λουλούδια συνθέτουν αυτή τη μοναδική ομορφιά του βουνού και αποτελούν αποκλειστικά είδη του τόπου μας.

Ο Όλυμπος αποτελεί ένα χλωριδικό παράδεισο με πάνω από 1.500 είδη φυτών και με τοποθεσίες όπου όλα αυτά είναι είτε τοπικά είτε ελληνικά είτε βαλκανικά ενδημικά, γεγονός που από μόνο του κατατάσσει την περιοχή στις πολυτιμότερες από άποψη χλωρίδας παγκοσμίως.

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τον Αλέξη Τσίπρα: Προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος – Auτo είναι το όνομα

Ευτυxισμένος μπαμπάς ο Γιώργος Τσαλίκης: Μόλις έγινε γνωστή η ευxάριστη είδηση

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Παραιτείται ο Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ; Οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι

Xαμoς στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα – Φώναζαν: «Να τος ο πρωθυπουργός!»

Ξεκίνησαν να πέφτουν οι Kλnσεις στα σούπερ μάρκετ – Ποια παpάBασn μπαίνει στο στόχαστρο της Τροχαίας

Προτεινόμενα