Τέσσερις κοντινοί, οικονομικοί προορισμοί δίπλα στην Αθήνα για τις πρώτες εκδρομές της άνοιξης μετά το lockdown

Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα: Ώρα για εκδρομές μετά το τέλος του Lockdown

Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα: Η άνοιξη έχει φτάσει. Και όχι μόνο έφτασε αυτή η υπέροχη εποχή του χρόνου, αλλά
επιτέλους μπορούμε να ονειρευόμαστε ξανά. Σε λίγες μέρες αφήνουμε οριστικά πίσω μας τα Lockdown και ετοιμαζόμαστε ξανά γι’ αυτό που μας έλειψε περισσότερο όλον αυτό τον χρόνο. Τα ταξίδια!

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τον τελειωμό των Lockdown από μερικές μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις. Ειδικά όταν οι προορισμοί είναι τόσο οικονομικοί και τόσο κοντά στην Αθήνα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τοποθεσίες που αν τις επισκεφτείτε θα μας θυμηθείτε.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού. Oφείλει την ονομασία του, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην κόρη του Θεού Ασωπού Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας και την απήγαγε στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα.

Μία βόλτα στα σοκάκια θα σε κάνει να αγαπήσεις τη χώρα της Αίγινας λίγο παραπάνω και να τη βάλεις για πάντα στην καρδιά σου. Νεοκλασικά στα χρώματα της ώχρας, αυλές που μυρίζουν γιασεμί και χρωματιστές πόρτες με κόκκινες και λευκές βουκαμβίλιες συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιδανικό για απογευματινή βόλτα. Κάπου εκεί θα δεις και το σπίτι μας.

Λουτράκι

Η αλήθεια είναι ότι το Λουτράκι είναι ένας οικονομικός και κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους. Απέχει μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα με αυτοκίνητο αλλά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Συνδυάζει θάλασσα, βουνό, λίμνη, ιαματικά λουτρά, νυχτερινή ζωή, ρομαντισμό και μπορείς να το έχεις ως βάση για κοντινές, ημερήσιες εκδρομές. Σχίνος, Περαχώρα, Πίσια, Αρχαία Κόρινθος. Επίσης Ισθμός της Κορίνθου, Ναύπλιο και Επίδαυρος, είναι μερικά κοντινά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς φεύγοντας από Λουτράκι.

Περισσότεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για ανοιξιάτικες εκδρομές

Χαλκίδα

Ιδανικός προορισμός για μονοήμερη ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός για τους κατοίκους της Αθήνας κυρίως, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια η Χαλκίδα. Σε αυτό δεν συντελεί μόνο η πολύ κοντινή της απόσταση από την Αθήνα αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ όμορφη πόλη με φόντο τη θάλασσα.

Έχει πολλές επιλογές για τον επισκέπτη και φυσικά δεκάδες αξιόλογες προτάσεις για καφέ και φαγητό κυρίως φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα οποία άλλωστε φημίζεται, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξίσου εκλεκτές προτάσεις σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και παραδοσιακές ταβέρνες.



Ναύπλιο

Μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η καλύτερη επιλογή για μια σύντομη, όμορφη απόδραση για ζευγάρια, φίλους, οικογένειες.

Πράγματι, χωρίς υπερβολή, το Ναύπλιο ή Ανάπλι αποτελεί την πιο σοφή λύση για ένα Σαββατοκύριακο. Όμως αξίζει και για περισσότερες μέρες, μιας και έχει πολλά πράγματα να κάνει κανείς.

Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Αργολικής γης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμφωνα με την μυθολογία, την έκτισε ο Ναυπλίας, γιος του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Αμυμώνης. Αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους από το 1827 έως το 1834. Αρχαιολογικές μελέτες έδειξαν ότι το Ναύπλιο κατοικείται από την Πρωτομηκυναϊκή περίοδο.

Related posts

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική

Έχει κρυστάλλινα νερά & τρως, πίνεις, κοιμάσαι με λίγα ευρώ τη μέρα: To πιο φθηνό νησί για διακοπές στην Ελλάδα

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη