Το Ελληνικό Μπαλί: Έχει λευκή άμμο, κρυφές σπηλιές, νερά πισίνας και την λατρεύουν οι διάσημοι

Ελληνικό Μπαλί: Θα το βρείτε στο Άνω Κουφονήσι

Ελληνικό Μπαλί: Τα Κουφονήσια είναι πλέον ευρέως γνωστά για τις πανέμορφες – τροπικές παραλίες τους με τα καταγάλανα και σμαραγδί νερά.
Αν κανονίσεις τις διακοπές σου και προγραμματίσεις τη διαμονή σου στο Άνω Κουφονήσι, οι παραλίες του – όλες προσβάσιμες με τα πόδια  σίγουρα όχι μόνο δεν θα σε απογοητεύσουν αλλά θα σε ενθουσιάσουν – ιδανικά – αν τις πετύχεις χωρίς αέρα.

Παραλία Πορί, το Μπαλί της Ελλάδας

Ελληνικό Μπαλί: Μια από αυτές και ίσως η πιο όμορφη είναι η παραλία Πορί στο Άνω Κουφονήσι.

Αφήνοντας τη Πισίνα, με κανα πεντάλεπτο περπάτημα ακόμα θα φτάσετε στη πιο διάσημη παραλία των Κουφονησίων, το εξωτικό Πόρι. Ένας μεγάλος κόλπος με τιρκουάζ ρηχά νερά και μία σχετικά στενή αλλά μακριά παραλία με χρυσή αμμουδιά που θα σας μαγέψει και θα σας φιλοξενήσει όλη μέρα.

Παλιότερα οι επισκέπτες έφταναν εκεί με τα πόδια και φυσικά κουβαλούσαν και όλες τις προμήθειες για όσο καιρό ήθελαν να κάτσουν. Αν σας ακούγετε κουραστικό μην ανησυχείτε καθώς τώρα για το Πόρι υπάρχει δρόμος ενώ έχει χτιστεί και μία ταβέρνα/καφετέρια με ωραία θέα για όσους θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι.

Είμαστε σίγουροι πως αν κάνετε αυτό που σας προτείναμε, να ακολουθήσετε δηλαδή το παραθαλάσσιο μονοπάτι από τη Χώρα και το λιμάνι του νησιού και να περπατήσετε όλη τη διαδρομή μέχρι τη παραλία Πόρι, θα νομίζετε πως έχετε δει πολλά και τα μάτια σας έχουν χορτάσει από το πανέμορφο Κουφονήσι. Και όμως, υπάρχει και ένα ακόμα δωράκι της φύσης που σας περιμένει.

Ένα τροπικό σκηνικό που αδυνατείς να συλλάβεις! Το Πορί είναι μια παραλία έξω από τα καθιερωμένα! Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την Χώρα αλλά πραγματικά αποτελεί «αποκάλυψη» για όσους την επισκεφτούν καθώς συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων αλλά και της Ελλάδας!

Λεπτομέρεις και οδηγίες για το Πορί, το Μπαλί της Ελλάδας



Πρόκειται για μία τεράστια σε μήκος παραλία, με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα διάφανα τιρκουάζ νερά! Είναι μία πολυσύχναστη παραλία και σίγουρα ένα από τα must του νησιού, αλλά χάρη στο μέγεθος της υπάρχει ελεύθερος χώρος για όλους χωρίς να επικρατεί η αίσθηση του αδιαχώρητου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη γι΄ αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας το δικό σας εξοπλισμό διότι δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά. Τα νερά εδώ είναι ρηχά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τους μικρούς κολυμβητές! Στην παραλία λειτουργούν δύο εστιατόρια που παρέχουν δροσιστικά ροφήματα και φαγητό για όσους επιθυμούν.



Η πρόσβαση σας στην παραλία γίνεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι οδικώς μέσω του περιφερειακού ασφαλτόδρομου που φτάνει μέχρι την παραλία. Ο δεύτερος είναι με το λεωφορείο του νησιού όπου πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια την καλοκαιρινή περίοδο προς την παραλία με κόστος 2.50 € με επιστροφή. Η άλλη εναλλακτική είναι με το καραβάκι του νησιού. Ανά μία ώρα πραγματοποιεί δρομολόγια προς τις παραλίες του Πάνω και του Κάτω Κουφονησίου. Μία από αυτές είναι και το Πορί με κόστος 5 € με επιστροφή.


Μπαλί της Ελλάδας, κατάλληλο και για πεζοπορία – Οδηγίες


Και τέλος για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει το παραλιακό μονοπάτι που ενώνει τις παραλίες και καταλήγει στο Πορί. Ξεκινώντας από το χωριό θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο προς τα ανατολικά. Σε κάθε παραλία που θα φτάνετε θα πρέπει να τη διανύετε κατά μήκος και να ακολουθείτε το μονοπάτι που συνεχίζει στο τέλος της. Από το λιμάνι ο δρόμος φεύγει ανατολικά και σε 15 λεπτά καταλήγει στην παραλία του Χαροκόπου ή Φοίνικα. Το μονοπάτι συνεχίζει δίπλα από το camping και σε 5 λεπτά σας φέρνει στον Φανό. Λίγα μόνο λεπτά περπατήματος ακόμη και θα φτάσετε στην Ιταλίδα. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα βράχια και τις σπηλιές στη θάλασσα στα δεξιά σας. Σε λίγα λεπτά θα συναντήσετε την Πισίνα. Έπειτα από 5 λεπτά πεζοπορίας θα εμφανιστεί μπροστά σας ο μεγάλος όρμος Πορί (σύνολο 30 λεπτά πεζοπορίας).

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Υπέροχα νέα: Το «κρυμμένο» 4ημερο που έρχεται και λίγοι ξέρουν

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα