Τρεις φανταστικές ιδέες για εκδρομή στην Πελοπόννησο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με πολύ καλές τιμές

Ιδέες για εκδρομή: Απόδραση στην Πελοπόννησο

Ιδέες για εκδρομή: Τρεις στεριανοί προορισμοί με θαλασσινή αύρα μπαίνουν στην ατζέντα των κοντινών αποδράσεων και καλούν για ολιγοήμερη εκδρομή από το κλεινόν άστυ.

Μία ιστορική πόλη, μία ατμοσφαιρική καστροπολιτεία και ένα σύγχρονο αστικό κέντρο που δεν του λείπει τίποτα σε ιστορία και πολιτισμό πρωταγωνιστούν μεταξύ των επιλογών της Πελοποννήσου.

Ναύπλιο

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας,. Χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Είναι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα.

Σημεία αναφορά της το περίφημο Παλαμήδι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού. Το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι και η κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Μεγάλος Δρόμος, όπως αποκαλείται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη.

Περισσότερες ιδέες καταπληκτικών εκδρομών στην Πελοπόννησο

Μονεμβασιά

Από τις πιο καλοδιατηρημένες, μεσαιωνικές καστροπολιτείες της χώρας που κατοικούνται μέχρι σήμερα. Είναι πίσω από τα ενετικά τείχη της Μονεμβασιάς ξυπνάνε μνήμες αιώνων. Πλακόστρωτα σοκάκια, εντυπωσιακά αρχοντικά, ατμοσφαιρικές καμάρες, πανέμορφες εκκλησίες, πέτρινα σκαλιά στα βασικά χαρακτηριστικά της Κάτω Πόλης.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει μόλις περάσετε την πύλη του κάστρου και αντικρύσετε το κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς ή κατά τους Βυζαντινούς την «Μέση Οδό». Γεμάτη με μοντέρνες καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και boutique ξενοδοχεία. Είναι όλα προσαρμοσμένα στο ύφος και την φιλοσοφία της καστροπολιτείας με σεβασμό στην ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της. Θα γίνει το σημείο αναφοράς σας κατά την διάρκεια της διαμονής σας εδώ.

Μην παραλείψετε, επίσης, να ανηφορίσετε μέχρι το Επάνω Κάστρο για να απολαύσετε πανοραμική άποψη της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της. Σημείο αναφοράς της Πάνω Πόλης η εκκλησία της Αγίας Σοφίας «κρεμασμένης» σε μια απότομη πλαγιά ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Καλαμάτα

Εδώ και λίγα χρόνια συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου για τους weekenders της Αθήνας και όχι μόνο. Με τον καινούργιο δρόμο να την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην Αθήνα, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας.

Η Καλαμάτα, λοιπόν, είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης . Επίσης απαραίτητες στάσεις η Στούπα και η Καρδαμύλη, όπου θα απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες τους.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις κοντινές στην πόλη ακρογιαλιές (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι Αβίας, Σάντοβα). Αλλά και εκείνη που βρίσκεται μέσα στην πόλη! Απαραίτητη στάση για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών.

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες