Τρία υπέροχα Σαββατοκύριακα για το Σεπτέμβριο με καλές τιμές και το καλοκαίρι να έχει ακόμα μέλλον μπροστά του

Σαββατοκύριακα Σεπτεμβρίου: Τρεις εξαιρετικές επιλογές

Σαββατοκύριακα Σεπτεμβρίου: Πού θέλεις να σε βρει ο Σεπτέμβρης; Αραχτό στην παραλία; Να κάνεις τις απλωτές σου σε κρυστάλλινα νερά; Να περπατάς σε κυκλαδίτικα καλντερίμια; Να οδηγείς στα πέτρινα τοπία της Μάνης; Ό,τι και αν ονειρεύεσαι για τον μήνα… παράταση του καλοκαιριού, σε έχουμε καλυμμένο.

Στην Κύθνο


…Επειδή δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τις Κυκλάδες για να πειστείς ότι το καλοκαίρι δεν τελείωσε. Και επειδή απέχει μόλις μιάμιση ωρίτσα από το λιμάνι του Λαυρίου.

Η βάση σας: Το εκπληκτικό Filoxenia Studios στην Χώρα (από 70€ το διαμέρισμα δύο ατόμων) ή αυτό εδώ το ωραιότατο Airbnb στη Δρυοπίδα που δεν ξεπερνά τα 41€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, μαζί με την προμήθεια της Airbnb.

Οι βουτιές: Στην παραλία-σταρ του νησιού που λέγεται Κολώνα, και σίγουρα έχετε δει σε χιλιάδες φωτογραφίες, αλλά και στις υπέροχες αμμουδιές της Επισκοπής και της Απόκρουσης, στη Μεγάλη Άμμο και στα φωτογενή Φλαμπούρια, που χωρίζονται στα δύο από έναν βράχο στολισμένο με το εκκλησάκι της Παναγίας της Φλαμπουριανής.

Και οι βόλτες: Στα ολόλευκα σοκάκια της υπέροχα γαλήνιας Χώρας και της ακόμα πιο γραφικής Δρυοπίδας, αλλά και στα μονοπάτια της ενδοχώρας που βρίσκονται τώρα και την άνοιξη στα καλύτερά τους. Αν δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητες προσανατολισμού σας, δίνετε 25€ το άτομο και το κάνετε οργανωμένα, με το Kythnos Hiking

Περισσότερες επιλογές για Σαββατοκύριακα το Σεπτέμβριο

Στη Μάνη


…Για τις καταπληκτικές παραλίες, τις τέλειες αυτοκινητο-διαδρομές και το καλοκαίρι που διαρκεί περισσότερο εκεί στον Νότο.

Η βάση σας: Τα γλυκύτατα δωμάτια του Panorama Rooms στον Πύργο Διρού (48€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα) ή το υπέροχο Trapela Boutique Hotel στην Αρεόπολη (70€ το δίκλινο με πρωινό, ή 58€ χωρίς).

Οι βουτιές: Σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου, την Αλύπα, την Αγία Βαρβάρα, το Πόρτο Κάγιο, τον Κότρωνα και την Πλατιά Άμμο, τα νερά είναι φαντασμαγορικά –όπως και στο Λιμένι που τεχνικά δεν είναι παραλία αλλά πρακτικά αποκλείεται να αντισταθείτε στον πειρασμό να βουτήξετε από τα βράχια με το που δείτε τα νερά του.

Και οι βόλτες: Περιλαμβάνουν αυτοκινητάδες στα φαντασμαγορικά τοπία που χάρισαν στη Μάνη το κλισέ περί «άγριας ομορφιάς» αλλά και απογευματινές βόλτες με τα πόδια στα πανέμορφα χωριά της, σε πετρόχτιστα καλντερίμια που ελίσσονται ανάμεσα σε εξίσου πέτρινους και άλλο τόσο περίφημους μανιάτικους πύργους. Μια στάση θα κάνετε οπωσδήποτε για σούπερ ατμοσφαιρική βαρκάδα στα εξωπραγματικά Σπήλαια του Διρού.

Στις παραλίες του Πηλίου


…Για να κάνεις το πρωί τις βουτιές σου στα τέλεια νερά του και το απόγευμα τις πεζοπορίες (ή έστω τις βόλτες σου) στα επίσης τέλεια δάση του.

Η βάση σας: Τα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο που προσφέρει το Λιμανάκι στο Χορευτό (36€ το δίκλινο με τέλειο μπαλκονάκι, πρωινό και θέα θάλασσα) ή τα απολύτως γαλάζια 1400 Apartments στον Άγιο Ιωάννη (44€ το δίκλινο με θέα θάλασσα).

Οι βουτιές: Στα καταπληκτικά νερά του Μυλοπόταμου, του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα, της Νταμούχαρης, της Μελανής, της Φακίστρας και των Ποτιστικών, και των υπόλοιπων πηλιορείτικων παραλιών που… όρεξη και μέρες να ‘χετε να εξερευνείτε.

Και οι βόλτες: Πεζοπορίες σε μονοπάτια θέλετε; Έχει –στη Ζαγορά, τις Μηλιές, την Τσαγκαράδα και αλλού. Βόλτες σε γλυκύτατα καλντερίμια κάτω από επιβλητικά αρχοντικά; Απ’ αυτά και αν έχει –στην Τσαγκαράδα, τις Μηλιές, τις Πινακάτες, τον Άγιο Λαυρέντιο και την Πορταριά, μεταξύ άλλων. Νυχτοπερπατήματα και ξενύχτια μέχρι να ανατείλει ο ήλιος; Θα σας εκπλήξουμε, αλλά έχει –στη Ζαγορά.

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες