Δίνεις 16 ευρώ να πας και να έρθεις, φτάνεις σε μια ώρα και απολαμβάνεις φθηνό φαγητό και κυρίως ασφάλεια

Αίγινα: Είναι μια ανάσα από την Αθήνα, είναι δημοφιλής επιλογή για μονοήμερη εκδρομή ή ολιγοήμερη απόδραση στα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού. Οι διακοπές στην Αίγινα υπόσχονται ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, διαδρομές στη φύση, και δραστηριότητες. 

Αξιοθέατα Αίγινας: Τι πρέπει να δεις

Αν επισκεφτείς την Αίγινα πρέπει οπωσδήποτε να δεις τα παρακάτω:

  1. Ναός της Αφαίας
  2. Αρχαιολογικός χώρος Κολώνας
  3. Παλαιοχώρα
  4. Αρχαιολογικό Μουσείο
  5. Μουσείο του Καπράλου
  6. Μονή Αγίου Νεκταρίου
  7. Πύργος του Μαρκέλλου

Παραλίες Αίγινας: Που να πας να κολυμπήσεις

Μαραθώνας Α’ & Β’.

Η περιοχή του Μαραθώνα διαθέτει δυο παραλίες με αμμουδιά. Ο Μαραθώνας Α΄ βρίσκεται στα μέσα της οδικής διαδρομής Αίγινα-Πέρδικα και ο Μαραθώνας Β’ περίπου 500 μέτρα μετά. Οι  δυο αυτές παραλίες της Αίγινας αποτελούν πλέον τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και οι δύο παραλίες είναι οργανωμένες. Μπορεί κανείς να βρει ξαπλώστρες με ομπρέλες καθώς και μαγαζιά εστίασης. Μικρά σημεία είναι μη οργανωμένα για περιπτώσεις που κάποιος αναζητά μεγαλύτερα κομμάτια με αμμουδιά.

Ο Μαραθώνας βρίσκεται πλέον ψηλά στις προτιμήσεις για διαμονή στην Αίγινα, καθώς είναι 5 λεπτά από την πόλη της Αίγινας με το αυτοκίνητο, αλλά και οι παραλίες του είναι ιδανικές για όλες τις ηλικίες.

Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί ο μικρός χώρος για parking. Για αυτό θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε κάποιο μοτοποδήλατο ή ποδήλατο για να μεταβείτε στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός αν προτιμάτε να μεταβείτε με το λεωφορείο, καθώς υπάρχει σύνδεση με την συγκοινωνία.

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας Αίγινας, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αμμουδιά που διαθέτει το νησί. Είναι στην ανατολική πλευρά του νησιού και η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης ή περίπου 25 λεπτά με το λεωφορείο του Κτελ.

Η πλαζ της Αγίας Μαρίνας, είχε μέχρι πρόσφατα και Γαλάζια Σημαία. Η παραλία διαθέτει, ξαπλώστρες και ομπρέλες και καλοκαιρινά καταστήματα. Βέβαια, αξίζει κανείς να εξερευνήσει τα βραχώδη σημεία, όπου κάποιος μπορεί να κολυμπήσει. Τα νερά σε εκείνα τα σημεία είναι καταγάλανα, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδανικά για snorkeling. Αυτοί οι μικροί κολπίσκοι είναι ιδανικοί για κάποιον που αποφεύγει τον συνωστισμό των οργανωμένων παραλιών.

Η διαμονή στην Αγία Μαρίνα, μπορεί να εξελιχθεί συνδυαστικά με άλλες περιοχές, σε μια εξαιρετική εμπειρία. Η περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτει τα πάντα.

Περισσότερες παραλίες στην Αίγινα

Νησί Μονή.

Το νησί Μονή Αίγινας, είναι ένα νησάκι ακριβώς απέναντι από την Πέρδικα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να πάτε στην Μονή;Η πρόσβαση για το νησί της Μονής,  είναι σχετικά εύκολη. Οδικώς μέχρι την Πέρδικα και από εκεί με το καραβάκι (λάντζα), που φεύγει από το λιμανάκι, φτάνετε στην Μονή.

Υπάρχει και η περίπτωση, κάποιο καραβάκι να φεύγει και από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Ο χρόνος μετάβασης βέβαια από την Πέρδικα είναι 10 λεπτά, ενώ από το κέντρο του νησιού περίπου 30 λεπτά. Είναι όμως μια ξεχωριστή εμπειρία και στις δυο περιπτώσεις.

Η Μονή δεν έχει μόνιμους κατοίκους παρά μόνο μερικά άγρια ζώα, όπως παγώνια, ελάφια, αγριοκάτσικα και σκίουρους. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το πευκοδάσος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Παρόλα αυτά διαθέτει μια παραλία με αμμουδιά και λειτουργεί και beachbar. Υπάρχει και ένας ικανοποιητικός αριθμός με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αξίζει να ταΐσετε τα ζώα που κατοικούν στο νησί και να κάνετε μια μικρή πεζοπορία. Στην κορυφή του νησιού υπάρχει το παλιό στρατιωτικό παρατηρητήριο που λειτούργησε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δυστυχώς, Μονή και camping δεν πάνε μαζί γιατί έχει απαγορευτεί. Πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά σκάφη δένουν ανοιχτά της παραλίας μιας και η περιοχή είναι ιδανική.

Αιγινήτισσα.

Η παραλία Αιγινήτισσα της Αίγινας, είναι μια αμμώδης παραλία στην μέση της διαδρομής Μαραθώνας-Πέρδικα. Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλος κολπίσκος, με όμορφα νερά και αμέτρητους ευκαλύπτους. Οι ευκάλυπτοι βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, προσφέροντας σκιά σε όλη την περιοχή και φυσικά ιδιαίτερη μυρωδιά.

Συνήθως κάθε καλοκαίρι είναι οργανωμένη η παραλία. Στην περιοχή υπάρχουν μερικά καταστήματα εστίασης, αν και η Πέρδικα απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα. Το Κτελ εκτελεί δρομολόγια όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ακόμα 2 υπέροχες παραλίες της Αίγινας

Κλειδί ή Κλήμα.

Η παραλία Κλειδί ή Κλήμα είναι ένα κρυφό διαμάντι για την Αίγινα. Το Κλειδί Αίγινας, είναι κατά πολλούς η πιο ξεχωριστή παραλία του νησιού. Τι πρέπει να κάνετε για να πάτε στο Κλειδί; Πρέπει να πάρετε τον δρόμο για Πέρδικα και όταν φτάσετε στην διασταύρωση πριν το χωριό της Πέρδικας, κάνετε αριστερά. Ο δρόμος οδηγεί στο Σφεντούρι, αλλά εσείς θα στρίψετε δεξιά για να πάτε στην παραλία.

Η παραλία είναι σχεδόν κάθε καλοκαίρι οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες. Συνήθως υπάρχει και καντίνα εκεί. Η διαδρομή θέλει προσοχή, μιας και η ανηφόρα είναι ιδιαίτερα επίπονη για τα αυτοκίνητα και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ένα μικρό μποτιλιάρισμα. Η συγκοινωνία εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Πέρδικα.

Κολώνα & Αύρα.

Οι παραλίες της Κολώνας και της Αύρας είναι οι δύο βασικές παραλίες που μπορεί κανείς να κολυμπήσει μέσα στην πόλη της Αίγινας. Μπορεί να μεταβεί κάποιος πολύ εύκολα, ακόμα και πεζός αφού βρίσκονται δίπλα από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Η Κολώνα, βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ναού. Για να φτάσει κανείς εκεί, συνεχίζει την διαδρομή στην μικρή ανηφόρα που σχηματίζει το οδικό δίκτυο. Η είσοδος της παραλίας είναι μια μικρή πέτρινη είσοδος. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και η αμμουδιά παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες, λόγω του αρχαίου οχυρού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αν ο χρόνος σας στο νησί είναι περιορισμένος, αυτές οι δυο παραλίες είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε την βουτιά σας.

Η παραλία είναι σχεδόν κάθε καλοκαίρι οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες. Συνήθως υπάρχει και καντίνα εκεί. Η διαδρομή θέλει προσοχή, μιας και η ανηφόρα είναι ιδιαίτερα επίπονη για τα αυτοκίνητα και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ένα μικρό μποτιλιάρισμα. Η συγκοινωνία εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Πέρδικα.

Η παραλία της Αίγινας που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε

Aegina Maris.

Η παραλία του AeginaMaris, βρίσκεται στο παραλιακό κομμάτι του κλειστού πλέον ξενοδοχείου AeginaMaris. Το AeginaMaris βρίσκεται στον δρόμο προς την Πέρδικα και συγκεκριμένα ένα χιλιόμετρο πριν από αυτήν και για το λόγο αυτό εξυπηρετεί και η συγκοινωνία.

Είναι δύσκολο κανείς να μην την εντοπίσει, αφού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Φυσικά υπάρχει και καντίνα εκεί.

Τα τελευταία χρόνια η παραλία είναι στις βασικές προτιμήσεις των κατοίκων του νησιού, αφού είναι σε ένα πολύ όμορφο σημείο και κοντά στην Πέρδικα, που το καλοκαίρι είναι αγαπημένος προορισμός για φαγητό.

Πως να φτάσεις στην Αίγινα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα, απέχει 15 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Το νησί της Αίγινας διαθέτει 3 λιμάνια τα οποία εξυπηρετούν δρομολόγια πλοίων από Αθήνα και τα γύρω νησιά του Αργοσαρωνικού. Τα λιμάνια της Αίγινας είναι: 

  1. Λιμάνι της πόλης της Αίγινας, το κεντρικό λιμάνι του νησιού
  2. Λιμάνι της Σουβάλας, στα βόρεια του νησιού
  3. Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, στα ανατολικά του νησιού

Το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα εκτελείται όλο το χρόνο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξεις.  

Ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Αίγινα

Η Αίγινα είναι ιδανική αφετηρία για island-hopping στον Αργοσαρωνικό, καθώς έχει συχνές ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα κοντινά νησιά όλο το χρόνο. Από την Αίγινα μπορείς να πας εύκολα με πλοίο στα εξής νησιά: 

  1. Αγκίστρι
  2. Πόρος
  3. Μέθανα
  4. Ύδρα 
  5. Σπέτσες

Ξενοδοχεία Αίγινα: Που να μείνεις

Αίγινα διαμονή: Sylvia Studios

41 ευρώ το βράδυ

Το Sylvia Studios βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Μαρίνας, σε απόσταση 50μ. από την αμμώδη παραλία. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν πολλά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εστιατόρια. Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Αυτά τα νεόκτιστα στούντιο προσφέρουν δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και ιδιωτικό μπαλκόνι. Είναι όλα καλά εξοπλισμένα με κουζίνα και κλιματισμό. Ορισμένα στούντιο έχουν θέα στη θάλασσα

Η τοποθεσία είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τις παραλίες του νησιού. Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει μια στάση λεωφορείου.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,3 για ταξίδι δύο ατόμων.

Info: (+30) 2297032513

Captain’s Rooms

34 ευρώ το βράδυ

Το Captain’s Rooms βρίσκεται στην πόλη της Αίγινας και προσφέρει θέα στη θάλασσα και δωρεάν Wi-Fi. Αυτό το κατάλυμα είναι σε απόσταση 200μ. από την Παραλία Παναγίτσα και 800μ. από την Παραλία Αύρα.

Όλες οι κλιματιζόμενες μονάδες διαθέτουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ψυγείο και ιδιωτικό μπάνιο με ντους.

Επιπλέον, το κατάλυμα παρέχει βεράντα

Το Captain’s Rooms απέχει 1,1χλμ. από την Παραλία Κολώνα και 6χλμ. από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,3 για ταξίδι δύο ατόμων.

Info: (+30) 2297 024789

Golden Star Praxitelous

45 ευρώ το βράδυ

Το Golden Star βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Μαρίνας, σε απόσταση 100μ. από την παραλία του χωριού. Προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και δωρεάν Wi-Fi. Το κατάλυμα απέχει 1χλμ. από το Ναό της Αφαίας.

Όλα τα κλιματιζόμενα διαμερίσματα του Golden διαθέτουν τηλεόραση και 1 ή 2 ξεχωριστά υπνοδωμάτια. Καθένα περιλαμβάνει μικρή κουζίνα με μαγειρικές εστίες και μίνι ψυγείο. Το ιδιωτικό μπάνιο περιλαμβάνει μπανιέρα ή ντους. Ορισμένες μονάδες έχουν μπαλκόνι ή αίθριο.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας απέχει 3,2 χιλιόμετρα. Η πόλη της Αίγινας και το λιμάνι του νησιού είναι προσβάσιμα σε 20 λεπτά οδικώς.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,3 για ταξίδι δύο ατόμων.

Info: (+30) 693 157 9963

Hotel Aegina

39 ευρώ το βράδυ

Αυτό το ξενοδοχείο απέχει μόλις 150μ. από την παραλία της πόλης της Αίγινας και προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και μπαλκόνι. Το λιμάνι της Αίγινας είναι 300μ. μακριά.

Όλα τα δωμάτια στο Aegina Hotel διαθέτουν ψυγείο, τηλεόραση και στεγνωτήρα μαλλιών. Επίσης, περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο με ντους

Σερβίρεται πρωινό στην τραπεζαρία. Το Aegina Hotel παρέχει υπηρεσία δωματίου.

Ο ναός του Απόλλωνα είναι προσβάσιμος σε 3 λεπτά με τα πόδια. Το προσωπικό μπορεί να κανονίσει ενοικίαση αυτοκινήτου για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το γραφικό χωριό της Πέρδικας, στα 10χλμ. από το κατάλυμα.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,1 για ταξίδι δύο ατόμων.

Info: (+30) 22970 28501

Στούντιο Σένια

37 ευρώ το βράδυ

Το Senia Studios βρίσκεται μόνο 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Αγίας Μαρίνας, σε μια ήσυχη περιοχή, με ευχάριστο περιβάλλον και ιδιωτική πισίνα. Η οικογένεια η οποία διευθύνει τα καταλύματα, θα σας καλωσορίσει θερμά στα καθαρά, σύγχρονα και με διευκολύνσεις για την προετοιμασία γευμάτων δωμάτια.

Το Senia Studios είναι περιτριγυρισμένο από καλοδιατηρημένους και ελκυστικούς κήπους, γεμάτους από φοίνικες, φτέρες και λουλούδια, δίνοντας μια τροπική αίσθηση.

Είναι ιδανικό για ζευγάρια, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει με το να βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Μαρίνας. Αυτό το κατάλυμα προσφέρει μια χαλαρή, ήσυχη βάση για να επιστρέψετε έπειτα από μια νύχτα στην πόλη.

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες