Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης που είχε παίξει στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Κώστας Μπάσης: Με ανακοίνωσή του ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε τον θάνατό του

Ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης έφυγε σήμερα από τη ζωή και σκόρπισε απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου… Καλό ταξιδι».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για τους θανάτους της Μήνας Αδαμάκη και του Κώστα Μπάση

Ποιος ήταν ο Κώστας Μπάσης

Ο Κώστας Μπάσης υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά..

Ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη (‘Λυσιστράτη’), Ερμής (‘Πλούτος’), Πανάρετος (‘Ερωφίλη’), Άμλετ, Αστρώφ (‘Ο θείος Βάνιας’), Μαλβόλιο (‘Δωδέκατη νύχτα’), Πίτσαμ (‘Η όπερα της πεντάρας’), Οδυσσέας (‘Οδύσσεια’), Αιακός (‘Βάτραχοι’), Δάσκαλος (‘Παραμύθι χωρίς όνομα’), Ορέστης (‘Ηλέκτρα’), Ζαρλάς (‘Φον Δημητράκης’), Σολιόνι (‘Οι τρεις αδελφές’), Γκίρι (‘Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι’), Κάμιλος (‘Χειμωνιάτικο παραμύθι’), Νουρήμπεης (‘Καπετάν Μιχάλης’), Λογιότατος (‘Βαβυλωνία’), Καθηγητής (‘Οπερέτα’), α’ Αγγελιοφόρος (‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’) κ.ά..

Το ευρύτερο κοινό γνώρισε τον Κώστα Μπάση μέσω του ρόλου του πλαστικού χειρουργού, Βουλίδη, στη θρυλική σειρά του Ant1 «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Related posts

Πέθανε αγαπημένη Ελληνίδα δημοσιογράφος

Διέρρευσε η αλήθεια Νέα μαρτυρία φέρνει τα πάνω κάτω για τα Τέμπη – Τι αποκαλύφθηκε

Εριέττα Κούρκουλου: Aπeβαλε στον 3ο μńνα της εγκuμοσύνης της – Η σuγκλονıστıκή ανάρτnση της