Η Ελληνική Ριβιέρα: Ο παράδεισος των επωνύμων δίπλα στην Αθήνα με τις ακριβότερες βίλες στην Ελλάδα

by Αντώνης Βαλμάς

Ελληνική Ριβιέρα: Ο παράδεισος των επωνύμων δίπλα στην Αθήνα με τις ακριβότερες βίλες στην Ελλάδα

Ελληνική Ριβιέρα: Ο Άγιος Αιμιλιανός, περί ου ο λόγος, βρίσκεται ένα τσιγάρο δρόμο (ok, ένα πακέτο δρόμο) μακριά από την Αθήνα και είναι το…καταφύγιο της αφάν γκατέ του επιχειρηματικού κόσμου.

Ό Άγιος Αιμιλιανός είναι ακρωτήρι της Αργολίδας, στην κατάληξη της χερσονήσου της Ερμιονίδας, που οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει σ’ αυτό το σημείο. Πιστεύεται πως αντιστοιχεί στο ακρωτήριο Κωλυεργία που αναφέρεται από τον Παυσανία

Στην περιοχή του ακρωτηρίου υπάρχει ο ομώνυμος παραθεριστικός οικισμός, ο οποίος επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από πλούσιους επιχειρηματίες για απόκτηση παραθεριστικών κατοικιών.

Γύρω από το ακρωτήριο σχηματίζονται πολλοί κολπίσκοι και μικρές παραλίες. Η πρόσβαση σ’ αυτές δεν είναι πάντα εύκολη γιατί η περιοχή αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης που συχνά έχει ως αποτέλεσμα τα κλείσιμο των παραλιών από μεγάλες ιδιοκτησίες. Πρόσφατα γι’ αυτό τον λόγο αντιμετώπισε πρόβλημα με την δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Μίνως Κυριακού που διαθέτει εξοχική κατοικία στην περιοχή[2]. Η περιοχή διοικητικά ανήκει στον δήμο Κρανιδίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Πορτοχελίου

Βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες, δίπλα στο Πόρτο Χέλι και εκεί θα βρεις τις πιο ακριβές βίλες στην Ελλάδα.

Η μαγεία του μέρους καθώς και το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα καθιστούν τον Άγιο Αιμιλιανό έναν πραγματικό παράδεισο για διακοπές για τα πιο βαριά πορτοφόλια της χώρας, καθώς εκεί έχουν χτίσει τις πολυτελείς βίλες τους.

Αν δεις φωτογραφίες και βίντεο της περιοχής και δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται θα στοιχημάτιζες ότι βλέπεις κάποιο νησάκι στον Άγιο Δομήνικο.

Ο μαγευτικός αυτός οικισμός έχει χτιστεί σε έναν τόπο όπου η θάλασσα γίνεται ένα με το πράσινο, καθώς τα δέντρα φτάνουν κυριολεκτικά ως την παραλία αγκαλιάζοντας τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της.

Ακόμα και οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να αποδώσουν την ομορφιά του μέρους.

Δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και το βίντεο από Drone και θα καταλάβετε για τι παράδεισο μιλάμε..

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo