Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές στην Ελλάδα αντιστέκονται! Αναλυτικά πώς το κατάφεραν;

by Αντώνης Βαλμάς

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι θάνατοι και τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σωτήρης Τσιόδρα την Παρασκευή η χώρα μας έχουν καταγράψει πάνω από 1600 κρούσματα. Από αυτά πάνω από τους μισούς (54,4%) είναι άνδρες ενώ 92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι η πλειοψηφία των οποίων είναι άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ η Αττική είναι στο επίκεντρο των κρουσμάτων ενώ σημαντικό αριθμό έχει και η Καστοριά και το Άγιο Όρος, που είχε μεγάλο αριθμό Ιταλών προσκυνητών.

Σημαντικό ποσοστό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό καταγράφουν ακόμη οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Ζακύνθου, Κοζάνης, Ξάνθης και Έβρου. Οι νομοί που δεν έχουν καταγράψει επισήμως κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ περίπου το 20% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό. Το 34% των κρουσμάτων σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με κάποιο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμη υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ το 45% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 40-64 ετών, ενώ το 30% είναι ηλικίας 18-39 ετών. Περίπου 2% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 0-17 ετών ενώ περίπου 21% είναι 65 ετών και άνω.

Όσον αφορά τους θανάτους περίπου το 70% των θυμάτων ήταν 65 ετών και άνω ενώ το 28% 40-64 ετών. Το 1,7% ήταν ηλικίας 18-39 ετών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα μέχρι και την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα