Κορωνοϊός: Έρχονται ακόμα πιο αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις με χρονομέτρηση! Αναλυτικά τι μας περιμένει!

by Αντώνης Βαλμάς

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέους ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού.

Οι νέοι περιορισμοί έρχονται παρά το ότι:

  • το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που βρίσκεται σε ισχύ, είναι πρωτοφανούς αυστηρότητας για κοινοβουλευτική δημοκρατία,
  • τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι αποδίδουν. Τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι καλύτερα από αυτά της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στον Σκάι:

Τι φοβάται η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι φοβάται:

  1. Τις υπάρχουσες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Ο κ. Σύψας είπε σχετικά: «Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά. Έχουμε ακόμη διασπορά.. Στις λαϊκές, στις τράπεζες δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό. Το 95% πειθαρχεί. Ένα μικρό ποσοστό δεν πειθαρχεί. Μάλιστα, ο καθηγητής προειδοποίησε πως υπάρχουν «εστίες υπερμετάδοσης» όπως για παράδειγμα οι δομές φιλοξενίας και τα γηροκομεία.
  2. Τη χαλάρωση του Πάσχα. Οι μέρες αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις «αποδράσεις» στην επαρχία. Οι συγκεντρώσεις σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις ευνοούν κατεξοχήν τη διασπορά του κορωνοϊού.
  3. Την αναπόφευκτη κόπωση από την πολυήμερη καραντίνα.
  4. Τα πολύ μεγάλα προβλήματα στην οικονομία που πιέζουν για επανέναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Όσο πιο αυστηρή είναι η καραντίνα, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει αυτή η επανέναρξη.

Πηγή: www.cnn.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα