Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι στα διόδια – Δεν περνάει κανείς με αυτά τα μέτρα! (pics)

by Αντώνης Βαλμάς

Ενδελεχείς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί σε όλα τα διόδια, τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και τα λιμάνια της χώρας στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κομβικό για να έχουν ένα δείγμα ως προς το πώς θα κινηθεί ο κόσμος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε αν παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Κορονοϊός: Μεγάλη προσοχή – Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μπλόκα έχουν στηθεί σε σταθμούς διοδίων, ακόμα και σε παραδρόμους των Εθνικών Οδών, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους.

Οι παραβάτες θα πληρώνουν διπλάσιο πρόστιμο, δηλαδή 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες από τα οχήματά τους και θα επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα