Παραλία με λευκή χοντρή άμμο σαν της Καραϊβικής, φυσική σκιά και φθηνές ταβέρνες για ψαράκι

Ελληνική Καραϊβική: Ένα εξωτικός παράδεισος στην Κίμωλο

Ελληνική Καραϊβική: Μπορεί η Κίμωλος να είναι μην είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλα νησιά των Κυκλάδων, ωστόσο, σίγουρα αποτελεί τόπος αξέχαστων διακοπών. Η γοητεία του νησιού, που το είχε ξεχωρίσει πέρυσι η Telegraph, κάνει το μυαλό να αιχμαλωτίζει εικόνες με λευκά σοκάκια και λουλουδιασμένες αυλές, αλλά και παραλίες που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

Στην Κίμωλο υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας. Η υπέροχη παραλία Πράσσα με τα τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο της Κιμώλου εντυπωσιάζει και μας ταξιδεύει.

Πληροφορίες της Ελληνικής Καραϊβικής, της παραλίας Πρασσά της Κιμώλους

Πρόκειται ίσως από τις πιο όμορφες παραλίες της Κιμώλου. Το λευκό πέτρωμα (κιμωλία) προσδίδει στην θάλασσα υπέροχες αποχρώσεις του γαλάζιου. Στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού υπάρχουν ιαματικές πηγές ενώ θα συναντήσετε και την παλιά σκάλα φόρτωσης των πλοίων.

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή παραλία με μήκος που αγγίζει τα 200 μέτρα καλυμμένη από απίστευτης ομορφιάς και υφής λευκή χοντρή άμμο με λοφίσκους από μπετονίτη να την περιτριγυρίζουν. Τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά δημιουργώντας ένα εξωτικό τοπίο. Βαθαίνουν σταδιακά και δημιουργούν έτσι κατάλληλες συνθήκες για τα μικρά παιδιά.Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ από το beach bar που λειτουργεί θα μπορέσετε να προμηθευτείτε καφέ ή ποτό καθώς και κάποιο γρήγορο σνακ για να τσιμπήσετε.

Περισσότερες πληροφορίες της Ελληνικής Καραϊβικής, της παραλίας Πρασσά της Κιμώλους

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό μιας και υπάρχει διαθέσιμος χώρος ενώ υπάρχουν και κάποια αρμυρίκια στην δεξιά πλευρά στην σκιά των οποίων μπορείτε να χαλαρώσετε. Τέλος υπάρχουν και θαλασσινές σπηλιές, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, για να τις εξερευνήσετε. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον Άγιο Μηνά μέσω ενός βατού χωματόδρομου μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων. Ενώ δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την στάθμευση κατά την άφιξή σας σε αυτή.

Για τους περισσότερους επισκέπτες, η παραλία Πράσα ή Πράσσα είναι η πιο ειδυλλιακή παραλία, ένας πραγματικός παράδεισος. Η κατάλευκη άμμος ενώνεται με τα τιρκουάζ νερά, κάνοντας τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να απολαύσει τη μέρα του.

Η παραλία είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ομπρέλα και τα καρεκλάκια τους. Ακόμα και αν έχει αέρα δεν σηκώνει πολύ κύμα, οπότε αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για οικογένειες.


Μάλιστα, η παραλία διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη. Μια βάρκα που λέει «όχι» στο πλαστικό στέκεται στην άμμο, κρύβοντας μέσα της βιβλία. Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών.

Related posts

Η ακρίβεıα δεν έχει τέλος – Έρχονται νέες αuξńσεις σε αυτά τα 100 προϊόντα

«Έξαλλоι» οι Κρnτικοί: Αuτό το κρητικό φαγητό είναι στη λίστα με τα 50 χειρóτερα του κóσμου

Έκτακτο: Τροχαίο με λεωφορείο στην Αθήνα – Αρκετοί τραυματίες