Σπιτικό ψωμί: Φτιάξε μόνος σου, εύκολα και οικονομικά, το πιο αφράτο ψωμί

Σπιτικό Ψωμί: Ανακαλύψαμε την ωραιότερη συνταγή

Ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε τη ευκολότερη και ωραιότερη συνταγή για σπιτικό ψωμί. «Μα γιατί να μην πάρω από το φούρνο» θα μας πες, αλλά γιατί να το κάνεις αν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου; Στο κάτω-κάτω δες το σαν άλλη μια πρόκληση που βρίσκεται μπροστά σου. Άσε που ένα καρβέλι μοιάζει «ωραιότερο» όταν το βγάζεις από το φούρνου για πρώτη φορά, ζεστό-ζεστό.

Σπιτικό ψωμί: Φτιάξε μόνος σου, εύκολα και οικονομικά, το πιο αφράτο ψωμί

Η συνταγή για το ωραιότερο ψωμί

  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κγ μαγιά
  • 1 1/2 κγ αλάτι
  • 1 1/2 κούπα νερό ζεστό περίπου 40 βαθμούς ( όχι πιο ζεστό γιατί να πετύχει ).

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε λίγο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπωλ που το έχουμε ψεκάσει λίγο με λάδι και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και από πάνω ένα πανί λίγο βρεμένο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 18-24 ώρες.

Μετά από ένα 24ώρο ή μια ώρα πριν το ψήσετε προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σας από Μαντέμι με το καπάκι μαζί μέσα στον φούρνο και καθώς γίνεται αυτό βγάζετε από το μπολ την ζύμη πάνω σε έναν πάγκο ρίχνοντας λίγο αλεύρι ακόμα και κάνοντας μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα. Βγάζετε με τα ειδικά γάντια την κατσαρόλα από τον φούρνο και ψεκάστε λίγο λάδι τοποθετήστε το ψωμί στο κέντρο έβαλα και σουσάμι και το έκανε ακόμα πιο ωραίο. Κλείνετε το καπάκι και βάζετε στον φούρνο αρχικά για 30 λεπτά μετά αφαιρέστε το καπάκι και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μια σχάρα και για να το διατηρήσετε ζεστό το καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας. Εμείς το φάγαμε αμέσως με βούτυρο χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και ήταν απόλυτα νόστιμο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν