Πώς θα μετακινηθείς – offline και online – και με δώρο στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

by Αντώνης Βαλμάς

Συμμετέχεις κι εσύ στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, με συγκεκριμένους κανόνες που ισχύουν για όλους – με εξαιρέσεις για όσους χρειάζονται στον χώρο εργασίας τους. Αλλά κάπως πρέπει να συνεχίσει κι αυτή η καθημερινότητα. Δεν παγώνουν όλα. Συνεχίζονται. Αρκεί να τα βάλεις όλα σε μία σειρά. Με ψυχραιμία.

Σίγουρα έχεις έναν πολύ καλό λόγο να βγεις έξω;

Τώρα, αν δε δουλεύεις εκτός σπιτιού, έχεις 6 λόγους να βγεις από το σπίτι (γιατρό, σουπερμάρκετ/είδη πρώτης ανάγκης, φροντίδα σε δικό σου άνθρωπο, τράπεζα, τελετή, κατοικίδιο/σωματική άσκηση). Και δύο τρόπους για να το δικαιολογήσεις: Ή συμπληρώνεις κάθε φορά που βγαίνεις μία φόρμα. Ή στέλνεις ένα SMS, δωρεάν, στο 30133.

Aναφέρεις πάντα όνομα, διεύθυνση και τον λόγο μετακίνησης. Για παράδειγμα, νούμερο 6 αν θες να βγάλεις βόλτα τον σκύλο ή 2 αν θες να πας στη σουπερμάρκετ. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να στείλεις μηνυματάκι και να φύγεις από το Παγκράτι για να κάνεις τα ψώνια σου στο Καλαμάκι ούτε ότι δικαιολογείσαι αν είσαι 2 ώρες στον δρόμο με ένα εξαντλημένο σκυλάκι τσέπης αγκαλιά. Και ποτέ πια χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο.

Πώς μπορείς να κυκλοφορήσεις;

Τα πιο έρημα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σίγουρα είναι ασφαλή από άποψη μετάδοσης του ιού. Απολυμαίνονται τακτικά και χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Η κίνηση στα ΜΜΜ έχει πέσει έως 80% σε κάποιες περιπτώσεις! Μπορεί και να είναι το πιο ασφαλές μέσο στη χώρα αυτή τη στιγμή. Αλλά δε γλιτώνεις την ταλαιπωρία. Τώρα με τα νέα μέτρα είναι ακόμη πιο σπάνια η συχνότητα λειτουργίας τους.

Ταξί, στον αγώνα!

Τα ταξί κινούνται κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απλώς επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης σε κάθε διαδρομή και όπως σε κάθε μετακίνησή σου πλέον, πρέπει να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση που αιτιολογεί τη μετακίνησή σου. Και καλό θα είναι να πλένεις τα χέρια σου με αντισηπτικό πριν μπεις και αφού βγεις από το ταξί – προσέχουμε και για τους υπόλοιπους γύρω μας!

Αυτοκίνητο ναι, πάνω από 2 όχι.

Μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο – πάντα αν έχεις συγκεκριμένο λόγο μετακίνησης. Τα βενζινάδικα λειτουργούν κανονικά, τα συνεργεία επίσης, το ίδιο και η Οδική Βοήθεια και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Απλώς σε περίπτωση που ακινητοποιηθείς και χρειάζεσαι ρυμούλκηση, ο γερανός θα μεταφέρει μόνο το αυτοκίνητο, όχι εσένα για προφανείς λόγους προστασίας και του ίδιου του εργαζομένου αλλά και της δικής σου υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, επιτρέπονται 2 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο, με εξαίρεση τους γονείς που κάνουν απαραίτητες μετακινήσεις με ανήλικα παιδιά. Και ειδικά λόγω συνθηκών, καλό είναι πού και πού να ανοίγεις τα παράθυρα για να αερίζεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να απολυμαίνεις τις επιφάνειες.

Τρέχοντας;

Ναι. Αν θέλεις να κάνεις σωματική άσκηση επιτρέπεται και ενθαρρύνεται. Πάντα είσαι πιο υγιής και ανθεκτικός όταν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Απλώς καλύτερα μόνος/η κι αν θες παρέα, μέχρι 1 ακόμη άτομο και πάντα με απόσταση 2 μέτρων μεταξύ σας. Το ίδιο ισχύει και για το ποδήλατο – σωματική άσκηση είναι κι αυτό.

Με σκύλο;

Φυσικά. Οι βόλτες με κατοικίδια επιτρέπονται. Αλλά περιορίζονται κι αυτές όσο γίνεται. Το σκυλάκι σου θα πρέπει να κάνει υπομονή μαζί σου.
Αυτές είναι οι επιλογές σου. Όλα τα άλλα έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούν. Μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, γήπεδα, έχουν κλείσει. Οπότε πρέπει να γίνεις δημιουργικός.

Οι περισσότερες μετακινήσεις μεταφέρονται online!

Το μπαλκόνι σου θα γίνει το γυμναστήριό σου, το τραπέζι της κουζίνας το νέο σου γραφείο και το Internet ο κόσμος της διασκέδασής σου. Ό,τι έχει κλείσει – θέατρα, σινεμά, μπαρ – μεταφέρεται online. Εικονικές ξεναγήσεις σε βιβλιοπωλεία, μουσεία και εκθεσιακά κέντρα. Δωρεάν ταινίες. Δωρεάν βιβλία. Δωρεάν μαθήματα. Ακόμη και δωρεάν streaming από γνωστούς DJs για τους πιστούς της ηλεκτρονικής μουσικής.
Ό,τι μπορείς να κάνεις online, το κάνεις. Ψώνια για το σπίτι, συναλλαγή στην τράπεζα ή την εφορία, μαθήματα Αραβικών. Ακόμη και οι μαθητές 1ης Δημοτικού άρχισαν τα online μαθήματα.

Γιατί όχι και η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου online;

Δε χρειάζεται να βγεις από το σπίτι σου. Ούτε SMS, ούτε φόρμα ούτε τίποτα. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι online. Όλα – η προσφορά σου, η αγορά σου, η αποζημίωσή σου – γίνονται με 1 κλικ. Από το κινητό σου. Με την ηρεμία που χρειάζεσαι για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Και με ακόμη καλύτερη τιμή.

Η Hellas Direct προσφέρει 1 μήνα δωρεάν στην ασφάλεια αυτοκινήτου για όποιον κάνει την αγορά μέχρι και τις 24 Απριλίου. Και είναι απλό και πάντα online. Εσύ διαλέγεις τις καλύψεις που θέλεις και τη διάρκεια που θες (πάνω από 120 ημέρες) και συμπληρώνεις τον κωδικό MENOUMESPITI.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα