Θεσσαλονίκη: «Δεν θα ανοίξει το 80% των εστιατορίων και καφέ – μπαρ»!

by Αντώνης Βαλμάς

Δυσοίωνο είναι το μέλλον των καταστημάτων εστίασης στην μετα-καραντίνα εποχή. Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Καρασαββίδης, Μέλος Δ.Σ. Καφέ Μπάρ Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Σ. Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Ο κ. Καρασαββίδης εκτίμησε ότι το 80% των καταστημάτων εστίασης δεν θα ανεβάσουν ρολά την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Αν δεν πούμε ότι έχουν σκοπό να μας εξαφανίσουν τότε μπορούμε να πούμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν κλέφτες, όπως και οι προηγούμενοι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε εμείς τα μαγαζιά μας τρείς μήνες κλειστά τις υποχρεώσεις τους και με τόσους περιορισμούς που συνεπάγονται κατακόρυφη πτώση του τζίρου και αύξηση των εξόδων μας».

Ο κ. Καρασαββίδης τόνισε ότι οι επαγγελματίες έχουν κάνει πολλές προτάσεις στην κυβέρνηση, αλλά δεν εισακούγονται.

«Έχουμε κάνει προτάσεις αλλά σχεδόν δεν εισακουγόμαστε. Μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε εμείς χρήματα στην άκρη κάτι το οποίο δεν συμβαίνει», υπογράμμισε, «πήραν μέτρα χωρίς να ρωτήσουν εμάς που ζούμε το πρόβλημα».

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της στήριξης των επιχειρηματιών, θα υπάρξει ανεργία, εκτίμησε ο κ. Καρασαββίδης.

«Πήραμε επάνω μας το ΦΠΑ δύο φορές χωρίς να κάνουμε αύξηση των τιμών. Τώρα το φυσιολογικό είναι να ανεβάσουμε τιμές, δηλαδή, αν ένας καφές σε ένα μικρό καφέ έχει ένα ευρώ ο ελληνικός καφές θα πρέπει εσύ που θα έχεις 3 τραπέζια αντί για 10, θα πρέπει πρώτον ή να ανεβάσεις τιμές για βγάλεις τα έξοδα σου, ή δεύτερον να κάνουμε ταξικό διαχωρισμό στους πελάτες».

Οι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι ακόμα και να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην κυβέρνηση, εάν δεν βρεθεί η λύση στην αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει η ΓΣΕΒΕΕ με τους τρείς αρμόδιους υπουργούς.

«Παλέψαμε τα πάντα μέχρι τώρα, μνημόνια, κρίση, ΦΠΑ, αντικαπνιστικό αυτά τα παλέψαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα καταστήματα να μην κλείσουν, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να παλέψουμε με αυτά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση».

Ο κ. Καρασαββίδης κάλεσε τους συναδέλφους του να τοποθετήσουν μαύρες σημαίες έξω από τα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καρασαββίδη στον Flash 99.4:

Πηγή: www.typosthes.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα