Κορονοϊός: Εάν υπάρξουν αυτά τα κρούσματα τότε το lockdown είναι σίγουρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Το πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα θα κρίνει και την επιβολή lockdown στις δύο πόλεις

Κορονοϊός: Τα στατιστικά δεδομένα από την ραγδαία αύξηση του κορονοϊού στη χώρα μας είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 29%, οι θάνατοι κατά 56% και οι διασωληνωμένοι κατά 16%. Μόνο στο τετραήμερο από 14 έως 18 Οκτωβρίου σημειώθηκαν 1.875 νέα κρούσματα στη χώρα. Αντίστοιχα οι νοσούντες ήταν 364 κάθε μέρα στη βδομάδα από 7 έως 14 Οκτωβρίου. Δεν απέχουμε δε πολύ από το να αγγίξουν τα ημερήσια κρούσματα τα 600.

Στα πόσα κρούσματα κορονοϊού θα επιβληθεί lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα απέχει μόλις 9 κρούσματα για να μπει σε lockdown. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα έχει μέσο όρο 178 κρουσμάτων την ημέρα κι αν υπερβεί τα 187 θα βρεθεί σε κατάσταση μεγίστης επιφυλακής με επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη απέχει 16 κρούσματα για να μπει σε lockdown. Η Θεσσαλονίκη έχει τις τελευταίες δέκα ημέρες 39 περίπου κατά μέσο όρο κρούσματα κι υπολογίζεται αν αυτός ο μέσος αριθμός ανά 24ωρο- κάτι απευκταίο – υπερβεί τα 55 θα βρεθεί κι αυτή στην «κόκκινη ζώνη».

Με βάση τα ίδια δεδομένα σε προβληματικό σημείο είναι η Κόρινθος κι η Βοιωτία που θα βρεθούν σε κατάσταση επιφυλακής αν αυξηθούν τα ημερήσια κρούσματα κατά περίπου 2-3 σε κάθε μία από τις εν λόγω περιοχές.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Η ακρίβεıα δεν έχει τέλος – Έρχονται νέες αuξńσεις σε αυτά τα 100 προϊόντα

«Έξαλλоι» οι Κρnτικοί: Αuτό το κρητικό φαγητό είναι στη λίστα με τα 50 χειρóτερα του κóσμου

Έκτακτο: Τροχαίο με λεωφορείο στην Αθήνα – Αρκετοί τραυματίες