12 από τα πιο ξεχωριστά σπίτια πάνω στον κόσμο που θα θέλατε να ζήσετε σε αυτά

by Antonis Spyropoulos

Μπορεί να ζούμε σε απλές πολυκατοικίες ή διαμερίσματα, αλλά μερικοί άνθρωποι θέλουν να ξεχωρίζουν σε όλα, συμπεριλαμβανομένων των «κάστρων» τους.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα πιο μοναδικά σπίτια στον κόσμο που θα θέλατε να ζήσετε. Δείτε τα.

12. Heliodome, Γαλλία

Το Heliodome στη Γαλλία είναι ένα σπίτι που εξοικονομεί ενέργεια και κάνει τη ζωή σας πολύ άνετη. Οι ηλιακοί συλλέκτες στο σπίτι, σας βοηθούν να παραμείνετε δροσεροί το καλοκαίρι και ζεστoί το χειμώνα. Το μέρος μπορεί να επισκεφθεί για περιηγήσεις.

11. Habitat 67, Μόντρεαλ, Καναδάς

 

© By J-P Kärnä

Ποιος γνώριζε ότι τα κολλημένα διαμερίσματα το ένα πάνω στο άλλο θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα συγκρότημα διαμερισμάτων; Αυτή η εκπληκτική δομή χτίστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από τον Μοσέ Σαφντί. Αρχικά, δεν προοριζόταν να είναι κάτι παραπάνω από την διατριβή του, αλλά οι άνθρωποι πραγματικά ζουν σε αυτό το καταπληκτικό κτίριο!

10. Futuro, Σουηδία

 

© By J-P Kärnä

Το Futuro είναι ένα προκατασκευασμένο σπίτι σε σχήμα διαστημοπλοίου, σχεδιασμένο από τον Μάτι Σούουορεν και βρίσκονται σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο. Αλλά τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια βρίσκονται στη Φινλανδία, την πατρίδα του αρχιτέκτονα.

9. Το Σπίτι Καθρέφτης, Ιταλία

 

© The Mirror House

© The Mirror House

Τα σπίτια αυτά βρίσκονται στο Μπολζάνο της Ιταλίας και είναι δύσκολο να παρατηρηθούν χάρη στην μοναδική σχεδίαση «καθρέφτη», που τα κάνει να εξαφανιστούν και να γίνουν ένα με το περιβάλλον τους. Κατά την άφιξή σας, είναι στη διάθεση σας ένα καινοτόμο νοικοκυριό. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να το νοικιάσετε για διακοπές ή εκδηλώσεις!

8. Το μηχανικό Σπίτι Χόμπιτ, Δημοκρατία της Τσεχίας

 

© Petr Josek Senior/Reuters

© Petr Josek Senior/Reuters

Αυτό το μηχανικό σπίτι που μοιάζει με σπίτι χόμπιτ στην Τσεχική Δημοκρατία, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την οικολογική διαβίωση και την οικολογική στέγαση που προσφέρει. Χρειάστηκαν σχεδόν 3 δεκαετίες για να οικοδομηθεί, αλλά σίγουρα θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα, χωρίς αμφιβολία.

7. Το Σπίτι Nautilus, Μεξικό

Ένα πραγματικό έργο τέχνης, το Σπίτι Nautilus στο Ναουκάλπαν του Μεξικού, που χτίστηκε από τον Χαβιέ Σενοσίεν, μπορεί μόνο να κάνει τη ζωή κάποιου πιο φωτεινή και όμορφη. Είναι ανοικτό για δημόσια προβολή καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

6. Το πέτρινο σπίτι, Πορτογαλία

 

© Feliciano Guimarães

Αυτό το πέτρινο σπίτι στην Πορτογαλία είναι μια ιδιωτική ιδιοκτησία, που περιβάλλεται από ένα φράχτη. Σίγουρα μας θυμίζει μια εποχή που η ανθρωπότητα ζούσε στις σπηλιές, επειδή ολόκληρο το σπίτι είναι χαραγμένο σε μια πέτρα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ζει εκεί, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: προσελκύει τόση προσοχή που οι ιδιοκτήτες τοποθετούν πινακίδες «ιδιωτικής ιδιοκτησίας».

5. Κυβικά Σπίτια Ρότερνταμ, Ολλανδία

 

© Daniel Dionne

© Fred Romero

Τα κυβικά σπίτια στο Ρότερνταμ είναι ιδιόκτητα. Η μοναδική τους εμφάνιση έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, είναι δυνατόν να μείνετε εκεί, και πολλές ιστοσελίδες διαμονής διαθέτουν διαμερίσματα εκεί. Απλά πρέπει να κάνετε κράτηση και να δείτε αυτό το φανταστικό κυβικό κτίριο από κοντά.

4. Το Σπίτι Παπούτσι, Ολλανδία

 

© Uberprutser

Αυτό το σπίτι σε σχήμα παπουτσιού που βρίσκεται σε ένα πάρκο στην Ολλανδία, είναι τόσο χαριτωμένο και ζεστό που μοιάζει σαν να πήδηξε κατευθείαν από ένα κινούμενο σχέδιο. Και έχουμε δίκιο να το σκεφτόμαστε αυτό! Αυτό είναι το σπίτι του Άλφρεντ Κουάκ από ένα ολλανδικό καρτούν του 1990 με το ίδιο όνομα.

3. Βιομορφικός Οίκος, Ισραήλ

 

© Biomalon

Αυτό το φουτουριστικό σπίτι στο Νεχούσα του Ισραήλ, χτίστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Εφρέμ Χένρι Παβί . Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και φαίνεται τόσο εντυπωσιακό που σίγουρα θα θελήσετε να το αγοράσετε μια μέρα!

2. Το ανάποδο σπίτι, Γερμανία

 

© Axel Hindemith

Ένας ζωολογικός κήπος στο Γκέτορφ της Γερμανίας έχει ένα σπίτι που δεν είναι καθόλου απλό – στέκεται στην οροφή του! Οι επισκέπτες επιτρέπονται όλο το χρόνο, οπότε μπορείτε να σταματήσετε, εάν βρίσκεστε κοντά του στο μέλλον.

1. Μπόνους: Το σπίτι Λεκάνη, Κορέα

 

© Jo Yong Hak/Reuters

Ναι, είναι αυτό που βλέπετε. Βρίσκεται στην πόλη Σούγον στη Νότια Κορέα. Αυτό το κτήριο σε σχήμα λεκάνης τουαλέτας είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο. Επίσης φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και συναυλίες.

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα